Szef kuchni serwuje,,

Szef kuchni serwuje,,

MULE W SOSIE BESZAMELOWYM ZAPIEKANE Z PIETRUSZKĄ I BUŁKĄ TARTĄ.

Przyszli przyjaciele, podałem trzy przekąski na ciepło.

Kilka dni temu robiłem w pomidorach i białym winie.Na te namówiła mnie MARGOQU. Szybka przekąska. Oczyść mule,wrzuć na wrzątek niech się otworzą,odrzuć jedną część muszli.Na mule nałóż sos beszamelowy z pietruszką,posyp bułką tartą, przypraw pieprzem.Możesz dodać startego żółtego sera.Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku przez 5-6 minut. Wyborna przekąska.

SOS BESZAMELOWY:

2 łyżki masła
200 g śmietany 30%
łyżeczka mąki (opcjonalnie)

jeżeli sos jest za rzadki,,dodaj 2 łyżeczki mąki.

dodane na fotoforum:

sulika

sulika 2010-08-05

To coś dla mnie,
i podziwiam krągłości, czyli jak zawsze dbałość o szczegóły :-))

jaworr

jaworr 2010-08-05

Może zrobiłabym wyjątek, od Ciebie bym zjadła bo mam zaufanie.....:))))

infinit

infinit 2010-08-05

...dobrze, że poszłam po tę kanapkę, ale i tak ślinka mi cieknie bo akurat mule uwielbiam...:))

jankewa

jankewa 2010-08-05

Pięknie wygląda,pięknie :-)))
A jak smakuje? - napewno wyśmienicie hehehehe

ansa54

ansa54 2010-08-05

Zielony groszek,dodał im szyku...lubie mule.

margoku

margoku 2010-08-06

Wow, to mnie zaskoczyłeś !!!! Jak smakowały ? Warto było ? :)

nefele1

nefele1 2010-08-07

Ciekawe jak smakowały...

kofta73

kofta73 2010-08-07

Pięknie podane :)

channel

channel 2010-08-07

alez uczta. cos fantastycznego, moje smaki :)

tina03

tina03 2010-08-12

Witam po krótkiej przerwie ..... serdecznie pozdrawiam ....miłego popołudnia...:)))

mazurka

mazurka 2010-08-15

Apetycznie wyglądają...pozdrawiam.

lisek68

lisek68 2011-04-19

wykwintne i jakie piękne kolory!!!zieleń groszku i cykorii super:)

dodaj komentarz

kolejne >