MULE W SOSIE BESZAMELOWYM ZAPIEKANE Z PIETRUSZKĄ I BUŁKĄ TARTĄ.
Przyszli przyjaciele, podałem trzy przekąski na ciepło.
Kilka dni temu robiłem w pomidorach i białym winie.Na te namówiła mnie MARGOQU. Szybka przekąska. Oczyść mule,wrzuć na wrzątek niech się otworzą,odrzuć jedną część muszli.Na mule nałóż sos beszamelowy z pietruszką,posyp bułką tartą, przypraw pieprzem.Możesz dodać startego żółtego sera.Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku przez 5-6 minut. Wyborna przekąska.
SOS BESZAMELOWY:
2 łyżki masła
200 g śmietany 30%
łyżeczka mąki (opcjonalnie)
jeżeli sos jest za rzadki,,dodaj 2 łyżeczki mąki.
dodane na fotoforum:
infinit 2010-08-05
...dobrze, że poszłam po tę kanapkę, ale i tak ślinka mi cieknie bo akurat mule uwielbiam...:))
nefele1 2010-08-07
Ciekawe jak smakowały...
tina03 2010-08-12
Witam po krótkiej przerwie ..... serdecznie pozdrawiam ....miłego popołudnia...:)))
mazurka 2010-08-15
Apetycznie wyglądają...pozdrawiam.