DZISIAJ RYBNY MIX. DORSZ W CIEŚCIE I MIRUNA SUTE. DODATKI.
Każdy na pewno kiedyś rybkę smażył.Nie ma co się wygłupiać z przepisem,ale postaram się napisać kilka rad,które mogą się przydać.
1.Ryba do pieczenie jeżeli była mrożona musi być dobrze rozmrożona i osuszona. W przeciwnym razie rozmrozi nam się na patelni i będzie się gotowała,zamiast smażyła.
2.Do smażenia użyj oleju z ryżu.Kupisz w markecie od 13-15zł.Ma podwyższoną granicę dymienia.Wytrzymuje nawet do 240C.
3.Ja lubię rybę w grubej chrupiącej skórce.Jeżeli chcesz żeby taka była ciasto musi być dosyć gęste.Żeby dobrze przywarło do ryby, obtocz ją wcześniej w mące. Smaż z dwóch stron, nie przewracaj za wcześniej,poczekaj jak się zarumieni na brązowo,wówczas obróć na drugą stronę.Jeżeli zastosujesz się do tych uwag, Twoja ryba będzie wyborna.Przed podaniem koniecznie skrop cytryną. Są już w sprzedaży owoce granatu. Jest kwaśny i jego ziarenka świetnie pasują do ryby.Podawaj bezpośrednio po smażeniu,jak będziesz odsmażać ciasto nasiąknie olejem.Smacznego.
dodane na fotoforum:
gabry 2010-09-03
no ale jak się widzi takie jedzonko...to i nawet rymować by się chciało...ale tylko serdecznie pozdrowię tego kto takie smakołyki przyżądza:-)
kwiatek 2010-09-03
twoje na pewno smaczniejsze - u mnie dziś był dorsz na parze w warzywach - też dobre niestety jak dieta to dieta.Miłego wieczorku!
slawa1 2010-09-03
Co tu się dzieje na talerzu.Same pyszności.Dziękuję za cenne rady.Pozdrawiam serdecznie.
pola13 2010-09-03
Witam,przepyszne jedzonko i jak zwykle ślicznie z pomysłem podane:))miłego wieczoru
lejdis 2010-09-03
PRZEDE WSZYSTKIM CIESZY OKO,A JAK SMAKUJE....
CHCIAŁA BYM SIĘ PRZEKONAĆ :)
alisza 2010-09-03
dzięki za rady ,jutro zakupię olej ryżowy bo tego nie wiedziałam ale cóz całe zycie się człowiek uczy:))pozdrawiam
violinka 2010-09-03
dziękuję za rady wszystko tak mniej wiecej wiedziałam oprócz oleju ryżowego ja z zasady kupuję świeze ryby dobrej nocki i pozdrawiam
julaa1 2010-09-03
Ja już podjadam
Pozdrawiam
kofta73 2010-09-03
Oj, przydadzą się te Twoje rady :)
Człowiekowi się wydaje, że potrafi a tu... taka niespodzianka :)
Pozdrawiam :)
alkaa 2010-09-03
lubię takie chrupiące skórki...wreszcie są granaty-dorzucam je do surówek albo mixu sałat polanych winegretem
dorocia 2010-09-03
Niech ten weekend
przyniesie Ci
piękne chwile,
niech odpocząć pozwoli
w spokoju i nie zabraknie w nim
miłego nastroju.
alkaa 2010-09-03
robię takie specjalne do mięs ,tak jak jabłka- pyszne-uwielbiam łączyć owoce z ...wszystkim...
agatap6 2010-09-03
Tęczowym mostem po niebie
wybiorę się na spacer do Ciebie...
Gwiazdy w piękny bukiet ułożę
a w nim swoją przyjaźń złożę.
I ciepłym otoczę oddechem
obejmę szczerym uśmiechem,
oczu mych dodam spojrzenie
owinę złotym słońca promieniem.
agatap6 2010-09-03
:))))))dobrej nocki
fo22ksi 2010-09-03
...telepatia...dzisiaj też miałam na obiad rybkę ...
Pozdrawiam pięknie i zyczę romantycznych snów :)
jankewa 2010-09-03
Świetne smakołyki dla podniębienia serwujesz na dobranoc
Spokojnej nocki ,dobranoc
azan04 2010-09-03
Re;Np.Ty..Sławek..;-)
kris13 2010-09-03
Super rady...napewno zastosuję,a jutro kupuję olej;))
Takie jedzonko-to królewskie jedzonko!
karisa 2010-09-03
Sławku ja tu już pewnie nie przyjdę, nie można na te smakołyki patrzeć.
Ślinka mi leci . Jeszcze tak pięknie podane.
Gratuluję kulinarnego talentu.Dobranoc.
ewa17 2010-09-04
Wygląda smacznie:)
fo22ksi 2010-09-04
Milutkiego dnia z mnóstwem słoneczka życzę i pozdrawiam :)
joasia4 2010-09-04
Witaj!Miłego weekendu życzę...Pozdrowionka:)Jeśli chodzi o to co na talerzu wygląda super i na pewno raj dla podniebienia:)))
smyk5 2010-09-04
Szefunio!!!!! jesteś Wielki. Twoje rady jak znalazł. Co z rozmrażaniem kostek rybnych?-po rozmrożeniu często rozlatują się.
W brydżyka grywam, oj grywam, praktycznie codziennie.
re:) może zdjęcie tak oddaje, ale ona była mała i skulona-może z zimna, może z umęczenia, ale najważniejsze, że dała rady poszybować:)
gosia76 2010-09-04
Jak zwykle wygląda pięknie i znów narobiłeś mi apetytu!!! Pozdrawiam :))
delfi 2010-09-04
no tak....idę do kuchni po wizycie tutaj:)
miłej soboty i niedzieli:)
valenta 2010-09-04
u Ciebie pysznie ...pozdrawiam:)
bryza 2010-09-04
Twoje rady są nieocenione.......taką złotą kulinarną rączkę mieć w domu to skarb !!!!!!!!!!!!......( Chicago - USA ).... milutkiej niedzieli :)
ladyf 2010-09-04
Uwielbiam smażoną rybkę więc dziekuję za radę :) Pozdrawiam milusio :)Pyszna focia ....
deyzi2 2010-09-05
PIĘKNIE WITAM W NIEDZIELE !
Miłego i radosnego dnia .......pozdrawiam serdecznie :)))
adamowa 2010-09-05
Ten olej ryzowy ...znowu cos sie naumialam :) Uwielbiam rybke w ciescie ... ja jak rozmrazam to zawsze w mleku ...ma wtedy jeszcze lepszy smak :) Pozdrawiam Cie serdecznie i milego wypoczynku niedzielnego zycze ...