Szef kuchni serwuje,,

Szef kuchni serwuje,,

DZISIAJ RYBNY MIX. DORSZ W CIEŚCIE I MIRUNA SUTE. DODATKI.

Każdy na pewno kiedyś rybkę smażył.Nie ma co się wygłupiać z przepisem,ale postaram się napisać kilka rad,które mogą się przydać.
1.Ryba do pieczenie jeżeli była mrożona musi być dobrze rozmrożona i osuszona. W przeciwnym razie rozmrozi nam się na patelni i będzie się gotowała,zamiast smażyła.
2.Do smażenia użyj oleju z ryżu.Kupisz w markecie od 13-15zł.Ma podwyższoną granicę dymienia.Wytrzymuje nawet do 240C.
3.Ja lubię rybę w grubej chrupiącej skórce.Jeżeli chcesz żeby taka była ciasto musi być dosyć gęste.Żeby dobrze przywarło do ryby, obtocz ją wcześniej w mące. Smaż z dwóch stron, nie przewracaj za wcześniej,poczekaj jak się zarumieni na brązowo,wówczas obróć na drugą stronę.Jeżeli zastosujesz się do tych uwag, Twoja ryba będzie wyborna.Przed podaniem koniecznie skrop cytryną. Są już w sprzedaży owoce granatu. Jest kwaśny i jego ziarenka świetnie pasują do ryby.Podawaj bezpośrednio po smażeniu,jak będziesz odsmażać ciasto nasiąknie olejem.Smacznego.

dodane na fotoforum:

gabry

gabry 2010-09-03

no ale jak się widzi takie jedzonko...to i nawet rymować by się chciało...ale tylko serdecznie pozdrowię tego kto takie smakołyki przyżądza:-)

kwiatek

kwiatek 2010-09-03

twoje na pewno smaczniejsze - u mnie dziś był dorsz na parze w warzywach - też dobre niestety jak dieta to dieta.Miłego wieczorku!

slawa1

slawa1 2010-09-03

Co tu się dzieje na talerzu.Same pyszności.Dziękuję za cenne rady.Pozdrawiam serdecznie.

pola13

pola13 2010-09-03

Witam,przepyszne jedzonko i jak zwykle ślicznie z pomysłem podane:))miłego wieczoru

lejdis

lejdis 2010-09-03

PRZEDE WSZYSTKIM CIESZY OKO,A JAK SMAKUJE....
CHCIAŁA BYM SIĘ PRZEKONAĆ :)

alisza

alisza 2010-09-03

dzięki za rady ,jutro zakupię olej ryżowy bo tego nie wiedziałam ale cóz całe zycie się człowiek uczy:))pozdrawiam

violinka

violinka 2010-09-03

dziękuję za rady wszystko tak mniej wiecej wiedziałam oprócz oleju ryżowego ja z zasady kupuję świeze ryby dobrej nocki i pozdrawiam

julaa1

julaa1 2010-09-03

Ja już podjadam
Pozdrawiam

jaworr

jaworr 2010-09-03

lubię słuchać rady i dostosowywać się do nich......:))

irmen

irmen 2010-09-03

uwielbiam:)

atiseti

atiseti 2010-09-03

cenne rady :))))

dana22

dana22 2010-09-03

Znowu kusisz....ale rady bardzo cenne...:))

sferian

sferian 2010-09-03

wow ale fajne danie :):)

flona

flona 2010-09-03

pyszne i z dobrymi radami....całość lux opcja:)

kofta73

kofta73 2010-09-03

Oj, przydadzą się te Twoje rady :)
Człowiekowi się wydaje, że potrafi a tu... taka niespodzianka :)
Pozdrawiam :)

alkaa

alkaa 2010-09-03

lubię takie chrupiące skórki...wreszcie są granaty-dorzucam je do surówek albo mixu sałat polanych winegretem

crist49

crist49 2010-09-03

Dobranoc Sławku!
Kolorowych snów...apetycznie wygląda!

dorocia

dorocia 2010-09-03

Niech ten weekend
           przyniesie Ci
            piękne chwile,
        niech odpocząć pozwoli
   w spokoju i nie zabraknie w nim
          miłego nastroju.

alkaa

alkaa 2010-09-03

robię takie specjalne do mięs ,tak jak jabłka- pyszne-uwielbiam łączyć owoce z ...wszystkim...

agatap6

agatap6 2010-09-03

Tęczowym mostem po niebie
wybiorę się na spacer do Ciebie...
Gwiazdy w piękny bukiet ułożę
a w nim swoją przyjaźń złożę.

I ciepłym otoczę oddechem
obejmę szczerym uśmiechem,
oczu mych dodam spojrzenie
owinę złotym słońca promieniem.

dorocia

dorocia 2010-09-03

słówko od siebie: dorsza chętnie zjadła bym:)))

agatap6

agatap6 2010-09-03

:))))))dobrej nocki

fo22ksi

fo22ksi 2010-09-03

...telepatia...dzisiaj też miałam na obiad rybkę ...
Pozdrawiam pięknie i zyczę romantycznych snów :)

jankewa

jankewa 2010-09-03

Świetne smakołyki dla podniębienia serwujesz na dobranoc
Spokojnej nocki ,dobranoc

azan04

azan04 2010-09-03

Re;Np.Ty..Sławek..;-)

kris13

kris13 2010-09-03

Super rady...napewno zastosuję,a jutro kupuję olej;))
Takie jedzonko-to królewskie jedzonko!

karisa

karisa 2010-09-03

Sławku ja tu już pewnie nie przyjdę, nie można na te smakołyki patrzeć.
Ślinka mi leci . Jeszcze tak pięknie podane.
Gratuluję kulinarnego talentu.Dobranoc.

karisa

karisa 2010-09-03

Zapomniałam Ci podziękować za rady.Piękne dzięki.

kamcio5

kamcio5 2010-09-04

Smakowicie ;)

ewa17

ewa17 2010-09-04

Wygląda smacznie:)

azurka

azurka 2010-09-04

a ja ostatnio polubiłam rybkę pieczoną w piekarniku:))))) smacznego:)

irys46

irys46 2010-09-04

RADY WYŚMIENITE JAK TA RYBA W ŚRODKU!

Re. Nie dam mojej jej na patelnę :)

deyzi2

deyzi2 2010-09-04

☸ڿڰۣ ღ♥ღ Witam !!!
Miłej i słonecznej soboty zycze!!! ღ♥ღڿڰۣ☸

mandii

mandii 2010-09-04

hehe dokladnie,kaca miał ;)
pozdrawiam

irys3

irys3 2010-09-04

Miłego dnia i udanego weekendu życzę :)

fo22ksi

fo22ksi 2010-09-04

Milutkiego dnia z mnóstwem słoneczka życzę i pozdrawiam :)

janikra

janikra 2010-09-04

Mistrzu...raj w gębie,tylko potrzeba ----"stoliczku nakryj się"

joasia4

joasia4 2010-09-04

Witaj!Miłego weekendu życzę...Pozdrowionka:)Jeśli chodzi o to co na talerzu wygląda super i na pewno raj dla podniebienia:)))

smyk5

smyk5 2010-09-04

Szefunio!!!!! jesteś Wielki. Twoje rady jak znalazł. Co z rozmrażaniem kostek rybnych?-po rozmrożeniu często rozlatują się.
W brydżyka grywam, oj grywam, praktycznie codziennie.
re:) może zdjęcie tak oddaje, ale ona była mała i skulona-może z zimna, może z umęczenia, ale najważniejsze, że dała rady poszybować:)

carroll

carroll 2010-09-04

Ale łakocie :)

Pozdrawiam :)

gosia76

gosia76 2010-09-04

Jak zwykle wygląda pięknie i znów narobiłeś mi apetytu!!! Pozdrawiam :))

delfi

delfi 2010-09-04

no tak....idę do kuchni po wizycie tutaj:)
miłej soboty i niedzieli:)

deyzi2

deyzi2 2010-09-04

Pozdrawiam popołudniowo..... :)***

labcia

labcia 2010-09-04

Uwielbiam jeść ryby, pozdrawiam życząc miłego popołudnia :-)

valenta

valenta 2010-09-04

u Ciebie pysznie ...pozdrawiam:)

slawa1

slawa1 2010-09-04

Ja też do kuchni może coś wykombinuję.Wątpię garnek czeka ,ale inny:):)

deyzi2

deyzi2 2010-09-04

MIŁEGO WIECZORKU oraz SŁODKICH SNÓW :)*

fantazi

fantazi 2010-09-04

Pyszne danie :)
Pozdrawiam wieczorową porą ***

bryza

bryza 2010-09-04

Twoje rady są nieocenione.......taką złotą kulinarną rączkę mieć w domu to skarb !!!!!!!!!!!!......( Chicago - USA ).... milutkiej niedzieli :)

kufel11

kufel11 2010-09-04

kusiciel super danko pozdrawiam......

ladyf

ladyf 2010-09-04

Uwielbiam smażoną rybkę więc dziekuję za radę :) Pozdrawiam milusio :)Pyszna focia ....

alkaa

alkaa 2010-09-04

czy w soboty szef ma wychodne?

mania3

mania3 2010-09-05

Coś dla mnie.Kolorowych snów.

serce02

serce02 2010-09-05

Witam ..Wesolej niedzieli życzę ..Pozdrawiam ♥:-)

deyzi2

deyzi2 2010-09-05

PIĘKNIE WITAM W NIEDZIELE !
Miłego i radosnego dnia .......pozdrawiam serdecznie :)))

adamowa

adamowa 2010-09-05

Ten olej ryzowy ...znowu cos sie naumialam :) Uwielbiam rybke w ciescie ... ja jak rozmrazam to zawsze w mleku ...ma wtedy jeszcze lepszy smak :) Pozdrawiam Cie serdecznie i milego wypoczynku niedzielnego zycze ...

ankam

ankam 2010-09-06

Rybki są świetne w każdej postaci!

ansa54

ansa54 2010-09-06

Bóg Ci zapłać,dobry człowieku za cenne rady...:)
Cieplutko pozdrawiam:)

clauuu2

clauuu2 2010-09-07

Wolę je jeść ... :))

rycho2

rycho2 2010-09-11

apetycznie zabrzmiało,ładnie podane

dodaj komentarz

kolejne >