Lawendowe Tarasy.

Lawendowe Tarasy.

Ostatnio robiłem tatara z łososia na zielonej soczewicy w domu. A tak wygląda ten, którego będę serwował w restauracji Lawendowe Tarasy. Na zdjęciu talerz z lawendowym motywem. W lokalu takich lawendowych akcentów jest sporo, rzucają się w oczy na każdym kroku.

Było dzisiaj kilku degustatorów i tatar nie doczekał się krytyki. Jest Oki.


Pamiętacie ładnie zastawiony stolik. To restauracja Lawendowe Tarasy. Moje nowe miejsce pracy. Restauracja jest dopiero otwierana, startuje za 10 dni. W środku jest bardzo elegancko. Uważam, że to klimatyczne miejsce. Mili, młodzi właściciele i świetnie dobrane menu.

Zapewne będą pytania, czemu nie pracuję już w Clou? Mam bardzo duży szacunek dla Właścicieli, to wspaniali pracodawcy. Najoględniej mówiąc brak porozumienia z Menagerem, który chciał mi organizować pracę, ale nie bardzo mu wychodziło. W kuchni rządzi szef kuchni, inaczej źle się to kończy.
Do końca miesiąca jestem na urlopie, nie będę brał odpowiedzialności za dania wychodzące z kuchni, jeżeli nie mam wpływu na menu i organizację pracy kucharzy. Tym bardziej,że widziałem duże nieprawidłowości.

dodane na fotoforum:

hania44

hania44 2015-07-23

O, to już nowa praca? I dobrze, będą nowe doświadczenia i może nowe potrawy! :) Ta wygląda znakomicie! :)

alik61

alik61 2015-07-23

Życzę Tobie z całego serca powodzenia i sukcesów na miarę Twojej doskonałości!!!Tak trzymać...skoro "ktoś" nie umie docenić Mistrza-niech wie co stracił!:)

isia222

isia222 2015-07-23

trudno za Tobą nadążyć:) Na pewno z Twoim udziałem i nowa restauracja szybko zostanie zauważona. A fakt , ze nie bisz się zmian ani zaczynać od nowa pozwala Ci pozostawac sobą i nie zginać karku jeśli Ci sie coś nie podoba. Powodzenia z nwoym zespołem

elap6

elap6 2015-07-23

No to jestem zaskoczona.....wydawało mi się że się dogadujecie...... No to po patrzymy co w Lawendowych Tarasach.

aiguill

aiguill 2015-07-23

Ja też;-)
Powodzenia w nowej pracy!

krysty9

krysty9 2015-07-23

już miałam zapytać skąd ta inna restauracja, ale na szczęście doczytałam do końca. Masz słuszną rację, w kuchni rządzi szef kuchni.

alik61

alik61 2015-07-23

podoba mnie się...;)

coma11

coma11 2015-07-23

uwielbiam lawendę :)))

stor55

stor55 2015-07-23

tak trzymaj , w takich warunkach to się nie da pracować , a przecież szef kuchni to najbardziej odpowiedzialna funkcja

rybka11

rybka11 2015-07-24

a ja wybierałam się odwiedzić Cię to znów nie zdążyłam,,,cóż za dziesięć dni to ja już wyjadę do domu ,,,ze Szczecina, powodzenia nie warto służyć wiernie w żadnej pracy:)

kris13

kris13 2015-07-24

Tak, Sławku_masz rację i dobrze,że masz nową pracę...na pewno Cię docenią, a tamci pożałują, że stracili fachowca w branży.Trzymam za Ciebie !!!

tessub

tessub 2015-07-24

a ja polecałam Clou. Teraz trzeba przenieść się do innej restauracji aby delektować się Twoimi smakołykami. Mam nadzieję, że tu dłużej poszefujesz i zdążę Cię odwiedzić. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

extensa

extensa 2015-07-24

i ja nie odmówię... pięknie podane:)

funia77

funia77 2015-07-24

No, zobacz, a jeszcze niedawno tęskniłeś za pracą godną Twoich umiejętności!!!! Brawo!!! I nie zapomnij wycenić się odpowiednio!!!

doka8

doka8 2015-07-24

acha , teraz doszłam do tego opisu , ponieważ oglądałam od tyłu ... już wiem , że tu !!!!! będą zdjęcia z nowej pracy :) ?

alaw52

alaw52 2015-07-24

Powodzenia w nowej pracy,na pewno dasz radę!!!

alkaa

alkaa 2015-07-25

Trzymam kciuki za dobry start...ale z Tobą to musi się wszystko udać...powodzenia...

inesss

inesss 2015-07-26

cieszę się ,że taką podjąłeś decyzję :)ja też prawie 2 miesiące temu powiedziałam w pracy dość,tyle ,ze u mnie na podkarpaciu bardzo kiepsko z pracą.Liczyłam się z tym i jestem dumna ,że po roku czasu w końcu odeszłam.
To nowe miejsce jest bardzo urokliwe i ciepłe :) trzymam kciuki :)

mocarz

mocarz 2015-07-29

I dobrze!! trzeba się cenic i miec szacunek dla siebie samego !
a nie tylko lizodupstwo i kajanie sie przed głupszymi..
Sławku jesteś wartościowym facetem i tak tzrymaj.

dodaj komentarz

kolejne >