Znowu zostałem szefem kuchni. Klimatyczna restauracja, tuż nad brzegiem dużego jeziora z mariną, jest teraz w gruntownym remoncie. Otwarcie 18.04.2017r Szczecin.
Korzystając z wolnego czasu, ćwiczę sobie sposoby podania potraw.
Na zdjęciu, gęsty i kwaśny barszcz chrzanowy. Dekorację z jajka, świeżych ziół i pieczonej, białej kiełbasy, umieściłem na chipsie z pieczonego, wędzonego boczku.
RADA: Jeżeli chcecie, żeby chips był płaski, podczas smażenia na patelni, musicie na nim postawić mały garnek.Będzie idealnie płaski.
dodane na fotoforum:
stachs7 2017-03-27
Podoba mi się takie jadełko....
hania44 2017-03-27
Czy nowo otwierana restauracja będzie w Polsce? :)
Świetnie, że będziesz miał pracę jako szef kuchni! :) Gdybym mieszkała bliżej zostałabym stałą klientką! :)
alik61 2017-03-27
Gratuluję!!!i będę Ciebie obserwowała...;)a jak takie smakowitości będziesz zapodawał to na pewno klienci będą zachwyceni:)
stor55 2017-03-27
często zmieniasz pracę , stale Cię gdzieś gna można powiedzieć taki nie spokojny duch , ale to dobrze bo rozwijają się Twoje talenty kucharskie bo dania są rewelacyjne
kumpel 2017-03-28
PS
"Piátala" trzeba podziwiać, bo-moim zdaniem- się nie dał 'zakutać w kajdany' przewidzianego jutra. Kulinarne wariacje sá 'ogòlnie dostępne' ale niezbyt popularnie stosowane - wobec tego "Piátal" jest jednym z tych odważnych/niezależnych/ciężko=madze pracujácych/żonę-rodzinę kochajácych-szanujácych-eksperymentujácych kulinaria - ktòremu chylimy skromnie nasze kopyście (drewniane oczywiście.)
Piátal, pozdrawiam serdecznie i wracam do Twojej galerii -zaniedbuję garnek niesamowicie konsekwentnie. Serdeczne pozdrowionka z wyrazami podziwu dla ' osobistej / osoblwej ruchomości '.
kumpel 2017-03-28
PS
"Piátala" trzeba podziwiać, bo -moim zdaniem- się nie dał 'zakutać w kajdany' przewidzianego jutra. Kulinarne wariacje sá ogòlnie dostępne ale niezbyt popularnie stosowane - wobec tego "Piátal" jest jednym z tych odważnych/niezależnych/ciężko=madrze pracujácych/żonę-rodzinę kochajácych-szanujácych-eksperymentujácych światowe kulinaria FACETEM - chylimy nasze drewniane (oczywiście) kopyście - POZDRAWIAJÁC/ GRATULUJÁC oczywiście.
coral81 2017-03-28
Kusiciel....:)
re; to moja osobista,... niestety jeszcze nie poszukuję skarbów ale kto wie może w niedalekiej przyszłości:)
msciwa 2017-03-28
mniammm pychotki..pozdrawiam serdecznie..
re..kiedy się kąpałeś zimowa porą i jak długo?/ja uprawiam tą przyjemność od 12 lat..:)
achach5 2017-03-28
Wielu kulinarnych sukcesów !!!
Ale zastanawiam się czy jesteś w stanie przeskoczyć samego siebie...?
Pozdrawiam :)
alkaa 2017-03-28
pyszne i pięknie wygląda... życzę powodzenia...ale jak Cię znam to dasz to dasz tam czadu... kulinarnego oczywiście ...pozdrawiam
irena77 2017-03-29
Witaj Sławku,ale już mi gadaj,gdzie będziesz teraz szefem ?
Bo ja Ci odpowiedziałam,gdzie byłam :)
No właśnie Sławku,postawiłeś pytanie na czasie hi hi byłam w swojej łazience,na jeziorze Głębokie hi hi
Pozdrawiam cieplutko :) chociaż dziś pogoda pod psem,wieje,pada i promienie słoneczne,przez chmury nie mogą przebić się :)
Już zgłodniałam,idę do kuchni wrzucić coś na ząb :)
krycha2 2017-03-29
Wspaniałe danie ...jak zwykle przemyślane i wypracowane...Gratuluję podjęcia nowego wyzwania...pozdrawiam..
anad60 2017-03-29
Ech Szefie zachwycasz tymi potrawami
i pomysłami.....do pięt Ci nie dorastam ;(
Czekam na otwarcie !
irena77 2017-03-29
Ja też już wiem,gdzie będziesz Szefem,o ile nie pogniewasz się to podam tu link,do tego......http://www.campingmarina.pl
kimeraj 2017-03-29
re:wierzę Mistrzu,że ziemniaki bardziej pasują ale frytki to taka zachciewajka :))
coral81 2017-03-29
re; rozleniwiłam się :)
hania44 2017-03-29
Pyszna ta kanapeczka! :) A ja wciąż marzę aby upiec tartę z mięsem i warzywami albo z pieczarkami...ale wciąż nie mam czasu...a forma już czeka...
Miłego wieczoru! :)
halka 2017-03-30
Niespokojny duch z Ciebie....nigdzie długo miejsca nie zagrzejesz:) Może to i dobrze bo przynajmniej się nie nudzisz.
inesss 2017-04-02
i kolejne zmiana pracy :) data otwarcia to dzień moich urodzin ;) gdyby było blisko to pewnie tam bym świętowała :)