Szef kuchni serwuje,,,

Szef kuchni serwuje,,,

Znowu zostałem szefem kuchni. Klimatyczna restauracja, tuż nad brzegiem dużego jeziora z mariną, jest teraz w gruntownym remoncie. Otwarcie 18.04.2017r Szczecin.

Korzystając z wolnego czasu, ćwiczę sobie sposoby podania potraw.
Na zdjęciu, gęsty i kwaśny barszcz chrzanowy. Dekorację z jajka, świeżych ziół i pieczonej, białej kiełbasy, umieściłem na chipsie z pieczonego, wędzonego boczku.

RADA: Jeżeli chcecie, żeby chips był płaski, podczas smażenia na patelni, musicie na nim postawić mały garnek.Będzie idealnie płaski.

dodane na fotoforum:

ewik57

ewik57 2017-03-27

Ty ćwiczysz a ja dostaję ślinotoku :-)

stachs7

stachs7 2017-03-27

Podoba mi się takie jadełko....

jacmaj

jacmaj 2017-03-27

Gdzie ta restauracja ? :)

hania44

hania44 2017-03-27

Czy nowo otwierana restauracja będzie w Polsce? :)
Świetnie, że będziesz miał pracę jako szef kuchni! :) Gdybym mieszkała bliżej zostałabym stałą klientką! :)

alik61

alik61 2017-03-27

Gratuluję!!!i będę Ciebie obserwowała...;)a jak takie smakowitości będziesz zapodawał to na pewno klienci będą zachwyceni:)

janikra

janikra 2017-03-27

Smaczek w ustach. Szefie powodzenia!!!:)

adamowa

adamowa 2017-03-27

Dla mnie ? Rewelacja ! Zreszta jak zawsze u Ciebie :) Pozdrawiam Slawku ...

hania44

hania44 2017-03-27

:)

jaworr

jaworr 2017-03-27

Super te Twoje przepisy i pomysły..:)

oya04

oya04 2017-03-27

wyglada wspaniale )

kris13

kris13 2017-03-27

O,kurde! wygląda jak "tratwa" ze smakowitym ładunkiem na tym barszczyku ;)))))))

stor55

stor55 2017-03-27

często zmieniasz pracę , stale Cię gdzieś gna można powiedzieć taki nie spokojny duch , ale to dobrze bo rozwijają się Twoje talenty kucharskie bo dania są rewelacyjne

kumpel

kumpel 2017-03-28

Piatal - nie kuś! w tym roku nie będę w Polsce/Europie... .

kumpel

kumpel 2017-03-28

PS
"Piátala" trzeba podziwiać, bo-moim zdaniem- się nie dał 'zakutać w kajdany' przewidzianego jutra. Kulinarne wariacje sá 'ogòlnie dostępne' ale niezbyt popularnie stosowane - wobec tego "Piátal" jest jednym z tych odważnych/niezależnych/ciężko=madze pracujácych/żonę-rodzinę kochajácych-szanujácych-eksperymentujácych kulinaria - ktòremu chylimy skromnie nasze kopyście (drewniane oczywiście.)
Piátal, pozdrawiam serdecznie i wracam do Twojej galerii -zaniedbuję garnek niesamowicie konsekwentnie. Serdeczne pozdrowionka z wyrazami podziwu dla ' osobistej / osoblwej ruchomości '.

kumpel

kumpel 2017-03-28

PS
"Piátala" trzeba podziwiać, bo -moim zdaniem- się nie dał 'zakutać w kajdany' przewidzianego jutra. Kulinarne wariacje sá ogòlnie dostępne ale niezbyt popularnie stosowane - wobec tego "Piátal" jest jednym z tych odważnych/niezależnych/ciężko=madrze pracujácych/żonę-rodzinę kochajácych-szanujácych-eksperymentujácych światowe kulinaria FACETEM - chylimy nasze drewniane (oczywiście) kopyście - POZDRAWIAJÁC/ GRATULUJÁC oczywiście.

adamd66

adamd66 2017-03-28

Gratulacje !!! :)

coral81

coral81 2017-03-28

Kusiciel....:)
re; to moja osobista,... niestety jeszcze nie poszukuję skarbów ale kto wie może w niedalekiej przyszłości:)

msciwa

msciwa 2017-03-28

mniammm pychotki..pozdrawiam serdecznie..
re..kiedy się kąpałeś zimowa porą i jak długo?/ja uprawiam tą przyjemność od 12 lat..:)

kregi

kregi 2017-03-28

Super pomysł:))

isia222

isia222 2017-03-28

pięknie podane, piękne podanie dla oczu też jest ważne, ja nie mam tego daru

frykasy

frykasy 2017-03-28

Świetna ta łódeczka w barszczu, pomysł pierwsza klasa :))

gustklift

gustklift 2017-03-28

re : na zebrę chyba tak jakoś wygląda :)

syska25

syska25 2017-03-28

Gratulacje! Pozdrowienia

achach5

achach5 2017-03-28

Wielu kulinarnych sukcesów !!!
Ale zastanawiam się czy jesteś w stanie przeskoczyć samego siebie...?
Pozdrawiam :)

note48

note48 2017-03-28

Gratuluję i ... powodzenia w kulinariach i nie tylko :)

alkaa

alkaa 2017-03-28

pyszne i pięknie wygląda... życzę powodzenia...ale jak Cię znam to dasz to dasz tam czadu... kulinarnego oczywiście ...pozdrawiam

irena77

irena77 2017-03-29

Witaj Sławku,ale już mi gadaj,gdzie będziesz teraz szefem ?
Bo ja Ci odpowiedziałam,gdzie byłam :)
No właśnie Sławku,postawiłeś pytanie na czasie hi hi byłam w swojej łazience,na jeziorze Głębokie hi hi
Pozdrawiam cieplutko :) chociaż dziś pogoda pod psem,wieje,pada i promienie słoneczne,przez chmury nie mogą przebić się :)
Już zgłodniałam,idę do kuchni wrzucić coś na ząb :)

krycha2

krycha2 2017-03-29

Wspaniałe danie ...jak zwykle przemyślane i wypracowane...Gratuluję podjęcia nowego wyzwania...pozdrawiam..

anad60

anad60 2017-03-29

Ech Szefie zachwycasz tymi potrawami
i pomysłami.....do pięt Ci nie dorastam ;(
Czekam na otwarcie !

irena77

irena77 2017-03-29

Ja też już wiem,gdzie będziesz Szefem,o ile nie pogniewasz się to podam tu link,do tego......http://www.campingmarina.pl

piatal

piatal 2017-03-29

Pudło Irenka, to elegancka restauracja, a nie camping,,

kimeraj

kimeraj 2017-03-29

re:wierzę Mistrzu,że ziemniaki bardziej pasują ale frytki to taka zachciewajka :))

coral81

coral81 2017-03-29

re; rozleniwiłam się :)

kimeraj

kimeraj 2017-03-29

re: oczywiście - kawa, herbata....co Szef sobie życzy :)

hania44

hania44 2017-03-29

Pyszna ta kanapeczka! :) A ja wciąż marzę aby upiec tartę z mięsem i warzywami albo z pieczarkami...ale wciąż nie mam czasu...a forma już czeka...
Miłego wieczoru! :)

halka

halka 2017-03-30

Niespokojny duch z Ciebie....nigdzie długo miejsca nie zagrzejesz:) Może to i dobrze bo przynajmniej się nie nudzisz.

globt

globt 2017-03-30

Re szczeniak Golden Retriwer 7 miesięcy .

alola11

alola11 2017-03-30

wygląda to bosko

isia222

isia222 2017-03-30

e tem technika, 'wole stare ale jare' :)

bryza

bryza 2017-03-30

Super .... powodzenia a danie rewelacyjne :)

coma11

coma11 2017-03-30

No wiesz chyba wpadnę. .
..zainspirowales mnie

selsun

selsun 2017-04-02

mniam!

krychan

krychan 2017-04-02

mniam..pysznosci ...:))

inesss

inesss 2017-04-02

i kolejne zmiana pracy :) data otwarcia to dzień moich urodzin ;) gdyby było blisko to pewnie tam bym świętowała :)

dodaj komentarz

kolejne >