placeko 2010-10-04
obgotowujesz grzyby potem w kamionce warstwa grzybów posolić cebula, grzyby sól cebula i tak do końca - potem trzeba czyś mocno przydusić ( ja przydusiłam słoikiem z wodą ) - cztery dni i jemy - nie jadłam ale moja znajoma jadła i bardzo jej smakowały - zobaczę - sama jestem ciekawa - kiszone grzyby ??
ajch3 2010-10-04
Czyli kiszone to to samo co solone? wiem ,że tak robi się rydze .Przed smażeniem trzeba opłukać je z soli .Podobno pyszne .Daj znać .
placeko 2010-10-06
wczoraj zdjęłam słoik bo by mi wykipiały - trochę śmierdzą jak kiszonka - dzisiaj będę robiła próbę jak przeżyje to jutro napiszę :) ;)
placeko 2010-11-18
zapach kiszonej kapusty a smak takie jak w occie ale bez octu - dziwny - ale smaczne ;)