kuchnia

kuchnia

biszkopt z jabłkami - efekt nońcowy

menia39

menia39 2010-11-15

łał

ajch3

ajch3 2010-11-15

to zielone to marcepan?

tuurma

tuurma 2010-11-15

Piękny, nie powiem, ale powiedzieć na niego "biszkopt z jabłkami" to chyba obraza majestatu :)

kwakwa

kwakwa 2010-11-15

a jak się robi takie różyczki?? szkoda aż zjadać...

placeko

placeko 2010-11-16

to masa lukrowa plastyczna własnej roboty;) lepi się jak plastelina dlatego można kwaity i inne rzeczy lepić

kwakwa

kwakwa 2010-11-16

szklanka mąki, szklanka soli i mniej niż szklanka wody. Jak wyjdzie mało gęste to podsypuje mąką. Można dodać też z pół szklanki mąki ziemniaczanej jeśli się chce jakies małe drobne elementy robić. generalnie to jak zaczniesz wyrabiac to zobaczysz czy brakuje wody czy maki. to musi byc takie zwarte ciasto co się nie lepi do rąk ale tez się nie kruszy.

a jak własnej roboty to prosze o przepis...ona twardnieje? nadawala by się na serduszka na choinke? mogłaby byc srebrna?

placeko

placeko 2010-11-16

muszę z domy przynieść przepis - twardnieje - jest z żelatyną i glukozą - a barwniki kupiłam w sklepie - te kwiatki co zrobiłam można było zdjąć i ponownie użyć ( tylko moje baby zjadły ) ;)

dodaj komentarz

kolejne >