kuchnia

kuchnia

własny schabik

emmi1

emmi1 2012-04-16

pięknie wygląda :D

ajch3

ajch3 2012-04-16

Poproszę o więcej szczegółów :-)

placeko

placeko 2012-04-16

Schab , karkówka , polędwica ( około 1.5 kg )
1. Schab obsypać cukrem - 12 godzin do lodówki ( najpeliej w jakimś pojemniku - wyjąć umyć i obsuszyć
2. obsypać solą - 24 godziny w lodówce - wyjąć umyć i obsuszyć
3. obsypać ziołami ( jak kto woli ) - 24 godziny do lodówki
Wyjać włożyć do podkolanówki ( rajstopy - czystej ;);) ) owinać sznurkiem - powiesić na 3-4 dni gdzieś w kuchni ( u mnie na lampie wisiała) - smacznego

ajch3

ajch3 2012-04-19

Dzięki i mam pytanie? Czy kapie z niej tłuszcz w trakcie suszenia?,nie zepsuje się ?Jaka jest optymalna temperatura? Lepiej przy kaloryferze,kuchence czy "pod sufitem"Jak poznać ,że jest już dobra (trzeba ją rozpakować?).W sobotę zaczynam suszenie .Rajstopy już mam :-)

placeko

placeko 2012-04-20

nie kapie- jest sucha , nie zepsuje się - temperatura jak w domu u mnie wsiała na lampie bo nie mołam znależć innego miejsca - otwiera się ją po 4 dniach i jest dobra nie trzeba zaglądać - też nie wierzyłam aż nie zrobiłam - ja też dzisiaj kupuję mięsko ;)

menia39

menia39 2012-04-30

muszę to wypróbować:)

danwi66

danwi66 2012-07-16

hmm ja też robię,ale na czas letni zaniechałam,chociaż kuchnię mam od północy i słoneczko nie dochodzi...mogę ją nadal robić?...

placeko

placeko 2012-07-16

Ja cały czas wieszam - słoneczko w kuchnia mam wieczorem ;) pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >