litr rosołu
30 dkg szynki w plasterkach
3 lub 4 jajka
łyżka jogurtu greckiego
żelatyna na ten litr rosołu a nawet troszkę więcej niż na litr
Jajka ugotowane na twardo należy rozdrobnić widelcem, dodać jogurt grecki i przyprawić solą i pieprzem. Szynkę smarujemy tą pastą z jajek zwijamy, kroimy tak żeby nie wystawała potem z galarety i układamy obok siebie. Rosół należy zżelować zgodnie z tym co napisane jest na opakowaniu od żelatyny, ostudzić i zalać ruloniki, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
dodane na fotoforum:
cuisine 2010-03-02
Robiłam podobne danko (bez diety) i dodawałam dużo siekanych ziół do środka + twarożek :)
gotujmy 2010-03-03
Pychota !!!
kulka18 2010-03-03
Pomysłowe, zawsze robiłam tylko z nóżek...
Spróbuję ...
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru:))