SERNIK 2

SERNIK 2

1 kg. sera zmielonego
8 jajek + 4 białka
6 łyżek otrąb (zmielonych drobno)
6 łyżek słodziku
1,5 szklanki mleka 0%
aromat

Ser, żółtka, aromat, otręby i słodzik zmiksować ze sobą, następnie dolewać powoli mleko oczywiście cały czas miksując. W drugiej misce ubić na sztywno białka z odrobiną soli. Połączyć pianę z białek z masa serową, delikatnie ją pomieszać. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową (powinna być dość rzadka). Piec 1 godzinę w temp. 170 stopni. Dzięki białkom sernik wychodzi bardzo puszysty a smakuje wyśmienicie. Proponuję zrobić połowę tej porcji bo wychodzi duża blacha. Ja nie wytrzymałam aż ostygnie i wyżarłam mu rożek :) PYCHOTA

dodane na fotoforum:

ewka67

ewka67 2010-02-27

Wygląda apetycznie......Miłej soboty...))))

aneciaa

aneciaa 2010-02-27

super serniczek mniam

misiaka

misiaka 2010-02-27

smaczny, pozdrawiam i miłego dnia Tobie życzę.

czakink

czakink 2010-03-02

pychota ,ty ciasto a ja kawkę postawię ok,pozdrawiam i smacznego

elvie86

elvie86 2011-07-12

pycha!
właśnie taki wyjełam z piekarnika :P

elvie86

elvie86 2011-08-05

pycha.
tym razem zrobiłam bez otrębów, a z 3 łyżkami maizeny :P

dodaj komentarz

kolejne >