1 kg. sera zmielonego
8 jajek + 4 białka
6 łyżek otrąb (zmielonych drobno)
6 łyżek słodziku
1,5 szklanki mleka 0%
aromat
Ser, żółtka, aromat, otręby i słodzik zmiksować ze sobą, następnie dolewać powoli mleko oczywiście cały czas miksując. W drugiej misce ubić na sztywno białka z odrobiną soli. Połączyć pianę z białek z masa serową, delikatnie ją pomieszać. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową (powinna być dość rzadka). Piec 1 godzinę w temp. 170 stopni. Dzięki białkom sernik wychodzi bardzo puszysty a smakuje wyśmienicie. Proponuję zrobić połowę tej porcji bo wychodzi duża blacha. Ja nie wytrzymałam aż ostygnie i wyżarłam mu rożek :) PYCHOTA
dodane na fotoforum:
ewka67 2010-02-27
Wygląda apetycznie......Miłej soboty...))))