RYBKA POD PIERZYNKĄ

RYBKA POD PIERZYNKĄ

- mintaj (ok. 75 dkg.)
- pekińska kilka listków
- 3 jajka ugotowane na twardo
- protomajonez lub serek homogenizowany
- 1 cebula
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczkę musztardy

Rybę posypać przyprawa do ryb lub solą pieprzem i cytryna i zapiec w naczyniu żaroodpornym, ja swoja robiłam w parowarze. Na talerzu układamy liście pekińskiej lub sałaty na to ostygniętą rybę. Na rybę kładziemy trzy warstwy :
- białą, posiekane białka jajek, cebule i protomajonez,
- czerwona, koncentrat z odrobina musztardy
- żółta, rozkruszone żółtka

dodane na fotoforum:

katka12

katka12 2010-04-08

Rybka pod pierzynką ?

dodaj komentarz

kolejne >