razowy 2

razowy 2

www.chlebzpieca.net

Chleb o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Pieczywo to jest podstawowym fundamentem do budowy stabilnego zdrowia człowieka. Chleb z pieca, który Państwu oferujemy; zarówno chleb żytni jak również chleb żytni razowy mają niski indeks glikemiczny w przeciwieństwie do chleba pszennego, który ma bardzo wysoki. Nasz chleb jako naturalny produkt z żyta jest ubogi w gluten , posiada właściwości: uodparniające, anty nowotworowe, anty cukrzycowe i odkwaszające. Ze względu na swoją strukturę chleb żytni jak również chleb żytni razowy na zakwasie jest bardzo syty a zarazem wyjątkowo lekki po spożyciu. Ułatwia odchudzanie (niechęć do podjadania i sięgania po słodkie).Zaleceniem wybitnych lekarzy i naukowców dziedziny zdrowego odżywiania jest spożywanie chleba żytniego i żytniego razowego opartych na naturalnych składnikach ze względu na ich skład witaminowy oraz bogactwo mikro i makroelementów.

W naszym społeczeństwie chleb jest podstawą żywienia; jeżeli spożywasz zwykłe sztuczne pieczywo bogate w dodatki, spulchniacze; oparte na tzw. „prochach” zabijasz swój organizm.
Bez dobrego chleba nie ma możliwości zdrowego i racjonalnego odżywiania organizmu. Wysyłając dziecko do szkoły nie zapomnij, że kanapka z chleba żytniego razowego to coś więcej niż tylko kromka chleba.

SKŁAD: Naturalny zakwas chlebowy, mąka żytnia typ 720, mąka żytnia razowa typ 2000, woda, sól, drożdże, kminek

dodane na fotoforum: