rusika 2009-08-12
Przepis:
1 kg maki
2 kostki drożdży
2 kostki "Kasi"
18 łyżek mleka
4 łyzki cuku
4 jajka
szczypta soli
1.drożdże , mleko, cukier rozdrobić NIE MUSZĄ Zacząć robić
2.Mąkę, sół i margarynę posiekać, lekko zarobić napowietrzająć, dodać jajka, wlać roszczyn i UWAGA! bardzo szybko zagnieść mogą nawet zostać widoczne częśći margaryny.
Wyjątkowość i nietuzinkowy smak polega na tym, że zarabiamy ciasto niedbale KRÓTKO! I na godzinę do lodówki. Wyroście do podwójnej objętości
Nadziewam kwadraty 10X10 cm: tartymi jabłkami, renklodami, wegierkami, wisniami, brzoskwiniami tylko nie truskawka - za dużo skou.
Lukier lub czekolada do dekoracji
Takich z pewnościa nie jedliście. To oryginalny przepis.
wandy 2009-08-12
Nawet o takich nie slyszalam a co dopiero jesc!?
To musi byc pychotka,tylko mam pytanko...ile dokladnie tych drozdzy bo kostki sa roznej wielkosci???
Pozdrwionka,pa,pa. Wanda
gabi35 2009-08-12
A dziwisz się że ciągle mało.....ja tu dopiero zaglądnęłam a chętnie zagarnę dla siebie jeden półmisek :)
ada40 2009-08-12
..IDZ Z SERCEM PRZEZ ZYCIE..Z USMIECHEM NA TWARZY..
..a KAZDY CIE SZCZERA PRZYJAZNIA OBDARZY!
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;...... Dobranoc