lajona 2007-11-12
A teraz czekamy na zdjęciue fruuuuu, poleciaaaał:))
Bo chyba nie tarfił do innego garnka niż ten?:)
slonko3 2007-11-12
Poleciał. poleciał.....początek i koniec historii przy moim pierwszym zdjęciu w Garnku(tym).... ;)
lajona 2007-11-12
O matko!! Ja też robie pigwówkę, ale dopiero wczoraj zalałam i robię tak na hybił trafił. Przepis na miętówke podrzucę w wolnej chwili, teraz jestem na chwile, prosze o przepis na pigwówkę, mam jeszcze kilka owoców.
lajona 2007-11-12
O zgrozo!!!! Chybił tam napisano przez "h" !!!Niech sie douczy ta osoba, prosze jej przekazać:P
slonko3 2007-11-12
Proszę pisać ze słownikiem ortograficznym ! ! !
Żeby to było przedostatni raz....:)
Pigwa 1 kg - umyć, wypestkować, pokroić w cząsteczki, zasypać 1 kg cukru. Zamknąć odstawić na 6-10 dni ..
U mnie dziś 7 dzień... ZLEWAM :) ! ! !
Zlać syrop, połączyć go z 1 litrem 95% spirytusu.
Nalewka dojrzewa minimum 3 miesiące :( :(
Pozostałe owoce pigwy można zalać litrem czystej wódki
i zostawić aż przyjdą goście :)
lajona 2007-11-12
Miętówka
2 dag świeżych listków mietowych zalać o,75 l spirytusu
Po 2 dniach odcedzić. Połączyć z 2 szklankami wody, w której jest rozpuszczone 20 dag cukru. Gotowe. Może sie jakis czas przegryzać, ale nie musi:))
Największa zaleta - szybkość produkcji