Stanął na uwolnionych nogach...

Stanął na uwolnionych nogach...

Historia gołębia

lajona

lajona 2007-11-12

A teraz czekamy na zdjęciue fruuuuu, poleciaaaał:))
Bo chyba nie tarfił do innego garnka niż ten?:)

slonko3

slonko3 2007-11-12

Poleciał. poleciał.....początek i koniec historii przy moim pierwszym zdjęciu w Garnku(tym).... ;)

lajona

lajona 2007-11-12

O matko!! Ja też robie pigwówkę, ale dopiero wczoraj zalałam i robię tak na hybił trafił. Przepis na miętówke podrzucę w wolnej chwili, teraz jestem na chwile, prosze o przepis na pigwówkę, mam jeszcze kilka owoców.

lajona

lajona 2007-11-12

O zgrozo!!!! Chybił tam napisano przez "h" !!!Niech sie douczy ta osoba, prosze jej przekazać:P

slonko3

slonko3 2007-11-12

Proszę pisać ze słownikiem ortograficznym ! ! !
Żeby to było przedostatni raz....:)
Pigwa 1 kg - umyć, wypestkować, pokroić w cząsteczki, zasypać 1 kg cukru. Zamknąć odstawić na 6-10 dni ..

U mnie dziś 7 dzień... ZLEWAM :) ! ! !

Zlać syrop, połączyć go z 1 litrem 95% spirytusu.
Nalewka dojrzewa minimum 3 miesiące :( :(

Pozostałe owoce pigwy można zalać litrem czystej wódki
i zostawić aż przyjdą goście :)

lajona

lajona 2007-11-12

Miętówka
2 dag świeżych listków mietowych zalać o,75 l spirytusu
Po 2 dniach odcedzić. Połączyć z 2 szklankami wody, w której jest rozpuszczone 20 dag cukru. Gotowe. Może sie jakis czas przegryzać, ale nie musi:))
Największa zaleta - szybkość produkcji

lajona

lajona 2007-11-12

2 dag, to tak około ubita garść, ja nigdy nie ważę

lajona

lajona 2007-11-12

Ale skąd weźmiesz miętę o tej porze roku, to ja doprawdy nie wiem....

dodaj komentarz

kolejne >