Składniki:
1 jajko
2 szkl. mąki ziemniaczanej (nie za bardzo pełne)
2 czubate łyżki mąki pszennej
150 g margaryny
3/4 łyżeczki sody
4 czubate łyżki cukru-pudru
kakao
pusta butelka np. po wodzie mineralnej
Zmiksować margarynę z cukrem pudrem , dodać jajko i dalej ucierać, następnie dodać do masy wymieszane mąki z sodą .Wszystko razem zmiksować.
Ciasto dzielić na małe kulki (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do miseczki nasypać kakao , końcówkę butelki maczać w kakao i delikatnie wcisnąć w kuleczkę ciasta.
Piec w temperaturze 180 oC przez ok. 15 min.
Lepiej wyglądają, niż smakują:)
fisia5 2012-06-04
wyglądają fajnie ale w smaku ochyda robiłam dwa razy fuuu sodę samą czuć...