Pierogi z kiszoną kapustą

Pierogi z kiszoną kapustą

Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

dodane na fotoforum:

lilia22

lilia22 2010-12-30

Witam. Bardzo smakowicie wyglądają:) Życzę smacznego. Pozdrawiam.

theresa

theresa 2010-12-30

haha ale mi sie trafilo mam przed soba pyszne pierozki....dzieki Bozenko.

edyta82

edyta82 2010-12-30

To się napracowałaś Bożenko ....starczy i dla mnie mniam

kozy09

kozy09 2010-12-30

Witam ,też dzisiaj będą pierogi tylko z jagodami .....cieplutkiego popołudnia...:):)

danka1

danka1 2010-12-30

PYSZNOŚCI

kot54

kot54 2010-12-30

Nie ma to jak pierogi........smacznego....:))

aniakar

aniakar 2010-12-30

Pycha pierogi ...mam jeszcze zamrożone ...............

magdabo

magdabo 2010-12-30

I u mnie często bywają ... mniam !

halinag

halinag 2010-12-30

pycha pierogi

jaworr

jaworr 2010-12-30

apetycznie bo ze sloninka.....

anet36

anet36 2010-12-31

mmm bardzo pyszne

toniek

toniek 2012-05-02

mhuuuuuuuu jak pysznie wyglqdajq!!!

dodaj komentarz

kolejne >