Risotto po grecku

Risotto po grecku

25 dag ryżu
1 kg pomidorów
pęczek natki pietruszki
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki oliwy
sól
Pomidory sparzyć obrać ze skórki(ja dałam puszkę pomidorów bez skórki i dwa świeże pomidory)pokroić w kostkę.Oliwę rozgrzać na głębokiej patelni,dodać pomidory,drobno posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek.Całość wymieszać posolić,dusić 10 min.Dodać 3 szklanki zimnej wody zagotować,wrzucić ryż.Wymieszać przykryć szczelnie pokrywką i gotować na małym ogniu ok.15-20 min.Nie trzeba mieszać ryż powinien wchłonąć całą wodę,ale nie rozgotować się.

dodane na fotoforum:

ireneus

ireneus 2011-05-12

Dzięki za obiadek ,a gdzie deserek.

theresa

theresa 2011-05-12

dobry taki ryz....

lujaro4

lujaro4 2011-05-12

Ja jednak wybieram to!

xaviera

xaviera 2011-05-12

super smaczne :)

danka1

danka1 2011-05-12

i kolejne danie które lubię.

magdabo

magdabo 2011-05-12

Ja wszystko lubię , to danko też ...

jaworr

jaworr 2011-05-12

Pyszne, kolorowe i takie soczyste danie....:))

halinag

halinag 2011-05-15

mniam

dodaj komentarz

kolejne >