Jagody
Ciasto
50 dkg mąki pszennej
ok. 300 ml mocno ciepłej przegotowanej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto, rozwałkować placek o grubości 2-3 mm, szklanką wykrawać placuszki i nakładać farsz,zlepić i gotować w osolonej wodzie ok 3 min od chwili wypłynięcia.Podawać posypane cukrem i polane masełkiem lub ze śmietaną
dodane na fotoforum:
ewka67 2011-11-08
Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam pierogi z jagodami......Pychota.....:))
gosku 2011-11-08
...wow...moje ulubione ...prosze mi tu podeslac !!!
kot54 2011-11-08
smacznie....
claud18 2011-11-08
Ale smaczniutkie pierożki :) Dawno nie jadłam ;)
Pozdrawiam listopadowo :)
magdabo 2011-11-09
latem się nazbierało , to teraz się korzysta z borówek ... pycha !