Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
edziak1 2011-11-18
...ojeju jak dzisiaj pierogowo na garnuszku:)bardzo lubię pierogi z kapustką,dodaję też jeszcze białego sera:)pychotka:)
Miłego popołudnia:)
.. właśnie czekam aż ostygnie mi rolada biszkoptowa z jabłkami,piekłam ją z Twojego przepisu,tak mi pachnie że chyba nie wytrzymam i ukroję na ciepło:)
gosku 2011-11-18
...o i wrescie moje ulubione pierozki...z kapucha...wow... palce lizac!!!...jesli mozna ....to zamawiam podwojna porcje ???
kot54 2011-11-18
Bardzo smaczne.....:))