Pierogi z kiszoną kapustą

Pierogi z kiszoną kapustą

Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

dodane na fotoforum:

kudelka

kudelka 2011-11-18

Jak apetycznie wyglądają , czy to z kiszonej ? - miłego wieczorku :)))

edziak1

edziak1 2011-11-18

...ojeju jak dzisiaj pierogowo na garnuszku:)bardzo lubię pierogi z kapustką,dodaję też jeszcze białego sera:)pychotka:)
Miłego popołudnia:)

.. właśnie czekam aż ostygnie mi rolada biszkoptowa z jabłkami,piekłam ją z Twojego przepisu,tak mi pachnie że chyba nie wytrzymam i ukroję na ciepło:)

gosku

gosku 2011-11-18

...o i wrescie moje ulubione pierozki...z kapucha...wow... palce lizac!!!...jesli mozna ....to zamawiam podwojna porcje ???

kot54

kot54 2011-11-18

Bardzo smaczne.....:))

lila08

lila08 2011-11-18

z kiszoną...uwielbiam...pychotka:)))
miłego popołudnia piątkowego;)))

xaviera

xaviera 2011-11-18

pyszne pierożki :)

anet36

anet36 2011-11-18

Uwielbiam,mniam

lafii

lafii 2011-11-18

też bardzo lubię :):):)

jola42

jola42 2011-11-18

uwielbiam pierogi ale nienawidzę ich robić:)

elciej

elciej 2011-11-18

alez mi smaku narobilas...

mleczko

mleczko 2011-11-19

mmmmmmmmmmmmmm robię się coraz głodniejsza hihihihi

dodaj komentarz

kolejne >