Kapuśniak

Kapuśniak

1/2 kg karkówki
1/2 kg kiszonej kapusty
1/2 kg ziemniaków
średnia marchewka
garść suszonych grzybów
10 - 15 dag boczku
średnia cebula
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
kminek
majeranek, sól

W garnku zagotować wodę dodać pokrojone mięso i namoczone grzyby,gotować ok 30 min.dodać kapustę kiszoną liście laurowe,ziele angielskie dużą szczyptę kminku soli i pieprzu do smaku.Gotować do miękkości.W osobnym garnku ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę.Boczek przesmażyć na patelni.Do kapuśniaku dodać boczek i ziemniaki z marchewką jeszcze chwilę razem gotować doprawić do smaku.

dodane na fotoforum:

aguta11

aguta11 2012-01-17

kapusniaczek tez pyszny...

ezbro7

ezbro7 2012-01-17

oj,lubię bardzo w takie zimowe dni takie zupki smakują,pozdrawiam

majka54

majka54 2012-01-17

u mnie dzisiaj tez ...

halinag

halinag 2012-01-17

i u mnie też to taka witaminowa zupa zimowa:))

jaworr

jaworr 2012-01-17

Smaczne foto...:))

jonna

jonna 2012-01-17

Bardzo lubię taką zupę, ale po świętach, muszę zrobić przerwę z kapuścianymi daniami....

magdabo

magdabo 2012-01-19

... i ja ostatnio często ją gotuję ...

anet36

anet36 2012-01-21

też miałam w tym tygodniu,pycha zupa

dodaj komentarz

kolejne >