4 szkl. rosołu (mięsno warzywnego)
2-3 buraki
3 łyżki koncentratu buraczanego
sól,pieprz
1/2 szkl. śmietany
łyżka mąki
sok z cytryny
1-2 ząbki czosnku
Buraki zetrzeć na grubej tarce,dodać do rosołu lekko zakwasić sokiem cytrynowym gotować ok.20 min.Zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną.Zagotować przyprawić do smaku solą i pieprzem,wcisnąć przez praskę czosnek.Na końcu dodać koncentrat barszczu czerwonego.Podawać z tłuczonymi ziemniakami okraszonymi przyrumienioną cebulką.
dodane na fotoforum:
gosku 2012-05-18
...smacznego Bozenko...
obiadek smakowity ...a zwlaszcza botwinka ... ktora uwielbiam...
beata3 2012-05-18
smacznego kochana
magdabo 2012-05-18
Bardzo smakowity obiadek miałaś ...)