Główkę kapusty sparzyć zdjąć liście,pościnać grube nerwy...
2 szklanki ryżu ugotować na sypko,dodać 1 kg mielonego mięsa z łopatki,
dużą cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na łyżce oleju,soli i pieprzu do smaku,farsz wymieszać i zawijać w wcześniej przygotowane liście kapusty.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać łyżką wegety i całość zalać szklanką wody...wstawić do pieca na 80 min...w 200 °C...w między czasie przewracam gołąbki na drugą stronę by ze wszystkich stron się ładnie przyrumieniły...Podawać z sosem np...pomidorowym lub grzybowym.
dodane na fotoforum:
danka1 2012-06-18
pyszny - dawno ich nie robiłam
beata3 2012-06-18
MIŁEGO SŁONECZNEGO POPOŁUDNIA
dzaga 2012-06-18
Hi , Hi , ja to 4 sztuki od razu zjadam.... narobiłaś apetytu to też będę jutro robić :))
stasia2 2012-06-18
SMACZNEGO ,,,
kot54 2012-06-18
w każdy dzień i o każdej godzinie ...
takiego gołąbka zjem...mniam...:))
blanca 2012-06-18
Smacznego :)
dytka36 2012-06-18
O jejku ,zabieram się za nie od tygodnia i jakos się nie mogę wziąć
teraz już zrobię na pewno!!!
kika12 2012-06-18
„Los nie daje nikomu trzech czy czterech szans na szczęście. Większość ma tylko jedną. Jedynie szczęściarze dostają dwie.”
- Doris Mortman (z książki Odcienie czerwieni)
Dobranoc
ozgadan 2012-06-18
~ ♣ * ♣ * ♣ * ♣ * ♣ * ♣ * ♣ ~
Księżyc świeci na niebie.
Gwiazdy mrugają do Ciebie.
Ja Ci życzę dobrej nocy.
Niech jutrzejszy dzień będzie uroczy.
~ ♣ * ♣ * ♣ * ♣ * ♣ * ♣ * ♣ ~
magdabo 2012-06-18
Uwielbiam gołąbki ...))
kalla 2012-06-19
A ja jakoś zabrać sie za nie nie mogę. Stale obiecuje sobie,że dziś, ale zawsze plany spełzaja na niczym. Miłego dnia;)
danka1 2012-06-19
Milusiego popołudnia wtorkowego życzę i pozdrawiam.