Jagody
Ciasto
50 dkg mąki pszennej
ok. 300 ml mocno ciepłej przegotowanej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto, rozwałkować placek o grubości 2-3 mm, szklanką wykrawać placuszki i nakładać farsz,zlepić i gotować w osolonej wodzie ok 3 min od chwili wypłynięcia.Podawać posypane cukrem i polane masełkiem lub ze śmietaną
dodane na fotoforum:
blanca 2012-06-19
Ale pyszności , szkoda że tak daleko , bo bym się wprosiła , smacznego:)
bunio 2012-06-19
dla mnie też ale lepić nie lubię:-)
dytka36 2012-06-19
o Jezuuu niebo w gębie!!!!
Ja bym tyle jagód przez całe życie nie nazbierała,no chyba że masz jakiś sposób na nie!!!!!
magdabo 2012-06-19
Ja pierogów w każdej postaci ...)
siaska 2012-06-19
A u nas mówią na nie "maziarze", bo brudzą usta :)
Pyszne są, niestety dawno takie jadłam.
Do lasu nie pójdę zbierać, bo panicznie boję się kleszczy, chyba sobie kupię...
danka1 2012-06-19
co powiemy - podawaj je i toszybko
funiak 2012-06-20
swietne ...sle trudne do ugotowania:)))
funiak 2012-06-20
a;))))))