2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\\\"winiary\\\"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu
Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.
Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..
dodane na fotoforum:
baygel1 2012-06-30
A czytałaś tej autorki ;Saga rodu Quinów. Trzy tomu ;Wzburzone fale. Spokojna przystań. Niebezpieczne przypływy. Też dobrze się czyta.pozdrawiam.