Pierogi z kiszoną kapustą

Pierogi z kiszoną kapustą

Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

dodane na fotoforum:

gosik81

gosik81 2012-08-21

można sie wprosić?:)

efrost

efrost 2012-08-21

kurczę, aż mnie w żołądku ścisnęło.. pychota :)

danka1

danka1 2012-08-21

pierogi to ja lubię z każdym nadzieniem

gosku

gosku 2012-08-21

...pierozki pod kazda postacia ... poprosze...

siaska

siaska 2012-08-21

Co zajrzę do tej galerii to mam pomysł na obiad :)
Jutro będą pierogi ;)

baygel1

baygel1 2012-08-21

Ale mi narobiłaś smaku. Chyba i ja zrobię.

airiam

airiam 2012-08-21

..;)) hmm mniam....:)) też lubię..;))

lujaro4

lujaro4 2012-08-21

ja poproszę pierogi - zamiast gruch...

theresa

theresa 2012-08-21

milaly byc tez u mnie a sa tylko u Ciebie-pycha obiadek.

malako

malako 2012-08-21

i pierożki pychotka:))

aguta11

aguta11 2012-08-21

pierożki to ja uwielbiam...mniam mniam...

jaworr

jaworr 2012-08-23

Apetycznie wyglądają...:))

dodaj komentarz

kolejne >