Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pół kg mąki
ok półtorej szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
zmielone gotowane ziemniaki
zmielony biały ser (ja lubię mocno serowe więc daję tyle samo ziemniaków co i sera)
cebulka drobno pokrojona przesmażona na odrobinie tłuszczu
sól, pieprz do smaku
Wszystko razem wymieszać...
Ciasto rozwałkować wykrawać szklanką krążki na każdy kłaść łyżeczkę nadzienia i sklejać pierogi...gotować w osolonym wrzątku ok.5 min.podawać okraszone skwareczkami z boczku lub zrumienioną cebulką...

dodane na fotoforum:

anabela

anabela 2012-08-29

pieknie ja tez robilam pierogi z grzybami swiezymi....pozdrawiam:)

blanca

blanca 2012-08-29

Pyszne pierożki mniam mniam , smacznego Bożenko:)

efrost

efrost 2012-08-29

piękne te Twoje pierożki, zgrabne i pewnie pyszne.. ja wcześniej staram się nie zapowiadać w domu, bo jakby co, to by nie dali mi spokoju :D

theresa

theresa 2012-08-29

o pierogi,ja tez gotowalam i pojadlam..)

alexo

alexo 2012-08-29

uwielbiam pierogi ;)

gosku

gosku 2012-08-29

kocham pierogi ...i to obojetnie z czym nadziane ...

jolak54

jolak54 2012-08-29

Kiedy Ty to wszystko robisz.......???

jesorek

jesorek 2012-08-29

pysznie wyglądają :)) i mi narobiłaś smaka ;)

magdabo

magdabo 2012-08-30

Ja pierogi z jabłami robiłam ...

jaworr

jaworr 2012-08-30

Apetycznie wyglądają...:))

xaviera

xaviera 2012-08-31

:)) lubię...

atrami

atrami 2012-09-02

haha, no nie dziwię się - sama pierogów nigdy nie odmówię (jeść!) :D

brygida

brygida 2012-10-28

oj zjadłoby się takich świeżych domowych..
wyglądają smakowicie

dodaj komentarz

kolejne >