4 jajka
niepełna szklanka mąki
niepełna szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno dodać cukier następnie żółtka i na końcu domieszać mąkę z proszkiem upiec biszkopt.(25x36 cm)piec ok 25-30 min w 180 °C
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kartoflanki
cukier waniliowy
szklanka cukru pudru
pół kostki masła
pół kostki margaryny
Obie mąki i cukier waniliowy rozrobić w pół szklanki mleka i wlać na resztę wrzącego,ugotować budyń,wystudzić .Masło i margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać budyń...
25 dag margaryny
2 szklanki mąki
6 jajek
szklanka cukru pudru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1,5 kg owoców
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i dwie łyżki wody. Na blaszkę(25x36 cm) wyłożyć kolejno oba ciasta przykryć owocami piec 45 min. w temp. 180-200°C.
Placek posmarować kremem budyniowym przykryć cienkim blatem biszkopta ozdobić polewą czekoladową
dodane na fotoforum:
kimeraj 2013-11-23
Chyba się umówiłyście z Anetką (anet36)....Wygląda pyszniasto!
Pozdrawiam Bożenko z całego serducha!
meesiek 2013-11-23
piękny wygląd. Miłego wieczoru :)
niusia1 2013-11-23
jak zawsze pysznie u ciebie Bożenko;mam całkiem podobny przepis,ale dawno tego ciasta nie robiłam;(((
intma43 2013-11-23
Ha, ha, ha..już Kimeraj zauważyła, że piekłyście z Anetką to samo ciasto ;)) Twój przepis Bożenko jest bardzo dobry, bo i ja z niego korzystam. A ciasto wygląda rewelacyjnie :)))
gosku 2013-11-23
... z pewnoscia smakowite :)