Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Jagody

Ciasto
50 dkg mąki pszennej
ok. 300 ml mocno ciepłej przegotowanej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto, rozwałkować placek o grubości 2-3 mm, szklanką wykrawać placuszki i nakładać farsz,zlepić i gotować w osolonej wodzie ok 3 min od chwili wypłynięcia.Podawać posypane cukrem i polane masełkiem lub ze śmietaną

dodane na fotoforum:

jmania

jmania 2014-03-28

od razu mi się lato przypomniało; pozdrawiam, znika Twoje zdjęcie

danutaw

danutaw 2014-03-28

smacznie :):):)

zoltar

zoltar 2014-03-28

oj jakie dobrutkie!

jaworr

jaworr 2014-03-28

Kusisz Bożenko... bo z jagodami...:))

kris13

kris13 2014-03-28

Dobre! przypomniałaś mi,że też mam zamrożone ;)

mniampl

mniampl 2014-04-07

Uuuuuuuuuwielbiam :D

dodaj komentarz

kolejne >