Forszmak z pulpetami

Forszmak z pulpetami

1 kg mielonego mięsa
jajko
2 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
50 dag pieczarek
2 cebule
sos myśliwski
sól,pieprz
2 łyżki oleju do smażenia

Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą,przeciśniętym przez praskę czosnkiem doprawić solą i pieprzem...z masy uformować kuleczki wielkości małego orzecha...
Cebulę kroimy drobno,pieczarki w półplasterki i razem przesmażyć na oleju aż odparuje woda z pieczarek,przełożyć do rondla zalać dwoma szklankami gorącej wody,zagotować na wrzące wrzucać pulpeciki i gotować do miękkości,pod koniec dodać rozmieszany w szklance wody sos,zagotować doprawić do smaku...gdyby było za rzadkie zagęścić łyżką mąki...

dodane na fotoforum:

alisha

alisha 2014-06-08

Dzięki

mm63mm

mm63mm 2014-06-08

A co to takiego ten forszmak?? bo pierwszy raz słyszę?:)

ofka63

ofka63 2014-06-08

Też nie wiem co to, ale wygląda smakowicie:):)

jaworr

jaworr 2014-06-08

Pyszne ciepłe danie....:) Pozdrawiam...

wojci52

wojci52 2014-06-08

Jeśli dobrze rozumiem, to przystawka na początek, dla zaostrzenia apetytu, a nie jak by jeszcze byli głodni. Zresztą po tym co widać dalej, jest to raczej niemożliwe.
Pozdrawiam!

yanisia

yanisia 2014-06-08

Witaj:) Przyszności ma się rozumieć:) już mam smaka:)Miłego wieczorku:)

kris13

kris13 2014-06-08

dobre,dobre ;))))))))))))

halinag

halinag 2014-06-09

pysznie wygląda:))

dodaj komentarz

kolejne >