35 dag średnich pieczarek
2 łyżki tartej bułki
cebula
4 łyżki oleju
3 łyżki maki
2 jajka
1/2 pęczku koperku
sól,pieprz
Z pieczarek wyciąć trzony i posiekać je drobniutko.Cebule posiekać w kosteczkę i na łyżce oleju przesmażyć z posiekanymi trzonami pieczarek.Dodać jajo,posiekany koperek,łyżkę tartej bułki,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Kapelusze pieczarek oprószyć solą i mąką,nałożyć farsz.Kapelusze maczać w mące-jajku i tartej bułce.Smażyć na reszcie oleju na rumiano z obu stron.Po usmażeniu przykryć na chwile pieczarki na patelni,aby doszły...SMACZNEGO...
dodane na fotoforum:
lulka1 2015-08-07
pycha nieraz robię na patelni i na grillu , tylko dodaję natkę i czosnek bo tak lubimy :)
..jesteś mistrzyni , masz rację za mało soli ...bo w ogóle jej nie dodałam .Dodałam sodę i czekałam , coś mnie tknęło bo ser nie capił i się nie lał , a robię go po raz pierwszy więc nie mam porównania i błądzę jak dziecko we mgle ..dziękuję , mam nadzieję że jutro coś z tego wyjdzie :)
efrost 2015-08-08
ja robiłam bez farszu, tylko w panierce, też były smaczne, ale muszę zrobić wg twojego przepisu, z pewnością smakują fantastycznie
estee 2015-12-21
Świetny i prosty sposób ..dodam na stół wigilijny do barszczyku :)
Pozdrawiam Stasiu, miłego wieczorku :)