Forszmak z pulpecikami

Forszmak z pulpecikami

1 kg mielonego mięsa
jajko
2 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
50 dag pieczarek
2 cebule
sos myśliwski
sól,pieprz
2 łyżki oleju do smażenia

Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą,przeciśniętym przez praskę czosnkiem doprawić solą i pieprzem...z masy uformować kuleczki wielkości małego orzecha...
Cebulę pokroić drobno,pieczarki w półplasterki i razem przesmażyć na oleju aż odparuje woda z pieczarek,przełożyć do rondla zalać dwoma szklankami gorącej wody,zagotować na wrzące wrzucać pulpeciki i gotować do miękkości,pod koniec dodać rozmieszany w szklance wody sos,zagotować doprawić do smaku...gdyby było za rzadkie zagęścić łyżką mąki.

dodane na fotoforum:

jadpaw5

jadpaw5 2016-03-02

Pożywne danie

magdabo

magdabo 2016-03-02

Smakowite danie ... pozdrawiam Bożenko !

jaworr

jaworr 2016-03-02

Apetyczne danie, może zastąpić zupę, albo drugie danie... co kto woli..:))
Pozdrawiam Bożenko...:))

kris13

kris13 2016-03-02

Lubię forszmak...jak widzę to każdy robi inaczej ;))

rozella

rozella 2016-03-03

Pyszności :)

anita591

anita591 2016-03-03

smacznego

milka69

milka69 2016-03-04

jutro będe robić:)

dodaj komentarz

kolejne >