Gołąbki z ryżem i mięsem

Gołąbki z ryżem i mięsem

Główkę kapusty sparzyć zdjąć liście,pościnać grube nerwy...
2 szklanki ryżu ugotować na sypko,dodać 1 kg mielonego mięsa z łopatki,
dużą cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na łyżce oleju,soli i pieprzu do smaku,farsz wymieszać i zawijać w wcześniej przygotowane liście kapusty.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać łyżką wegety i całość zalać szklanką wody...wstawić do pieca na 80 min...w 200 °C...w między czasie przewracam gołąbki na drugą stronę by ze wszystkich stron się ładnie przyrumieniły...Podawać z sosem np...pomidorowym lub grzybowym.

dodane na fotoforum:

hancia

hancia 2016-03-03

Dobre jedzonko - bardzo lubię;) pozdrawiam

jadpaw5

jadpaw5 2016-03-03

Pycha, dawno nie jadłam. Muszę wziąć się do roboty

astra40

astra40 2016-03-03

Bardzo lubię :) Też takie robię :)

ijkk1

ijkk1 2016-03-03

ale mi smaku narobiłaś ,bardzo lubię - miłego wieczoru (*,*)

kris13

kris13 2016-03-03

Gołąbki uwielbiam i właśnie mam dziś na kolację ;):)

jaworr

jaworr 2016-03-03

Zawsze ulubiona potrawa....:)))

isia222

isia222 2016-03-04

te nigdy sie nie nudzą

kbz1954

kbz1954 2016-03-04

Rewelacyjne :)

magdabo

magdabo 2016-03-04

bardzo lubię :)

halinag

halinag 2016-03-11

pychota..ale narobiłaś mi smaku:))

oriola

oriola 2016-04-20

Pani Bożenko wielkie dzięki za ten przepis.

dodaj komentarz

kolejne >