2 zupy chińskie z makaronem pikantne
1/2 kapusty pekińskiej
duża czerwona papryka
2 średnie pomidory
puszka kukurydzy
duży por (biała część)
podwójny filet z kurczaka
przyprawa do kurczaka
3-4 jajka ugotowane na twardo
mały majonez
Fileta pokroić w kostkę posypać ulubioną przyprawą i usmażyć na łyżce oleju,wystudzić.Makaron z zupek pokruszyć wsypać przyprawy i zalać 300 ml. wrzącej wody,przykryć i odstawić do napęcznienia makaronu.Kapustę pekińską drobno poszatkować,pora pokroić w cienkie pół krążki i sparzyć wrzącą wodą by zmiękł,osączyć.Jajka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.Paprykę i pomidory pokroić w drobną kostkę,kukurydzę osączyć z zalewy.Wszystko razem wymieszać dodać majonez i przyprawić do smaku.
dodane na fotoforum:
magdabo 2016-05-06
Pyszna i z pomysłem sałatka :))
niusia1 2016-05-06
ŁAŁ!to znow coś innego,bo z kapustą jeszcze nigdy nie robiłam no i bez kukurydzy robię; pysznie twoja wygląda Bożenko!
prince8 2016-05-08
Pięknego dnia i dużo ciepełka z uśmiechem ....:)))))))
lucilla 2016-05-10
te zupki chińskie zalać wodą, a potem jak wszystko się łączy to zupki z tą wodą dodać ? czy ją odlać i sam makaron dodać ??
proszę o odpowiedz , dziękuję.