Królik duszony

Królik duszony

tuszka z królika
1 cebula
1 spora marchewka
2-3 ząbki czosnku
olej
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki mąki
2 ziarna ziela angielskiego
1 listek laurowy
sól, pieprz

Królika pokroić na porcje.Każdą porcję natrzeć roztartym czosnkiem, solą,pieprzem,obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Cebulkę pokroić, zeszklić również na oleju, dodać ziele angielskie, liść laurowy, podlać wodą i do tego włożyć obsmażonego królika oraz grube plastry marchewki.Dusić do miękkości pod przykryciem.Wyjąć miękkie mięso, sos przecedzić, zagęścić śmietaną i mąką, doprawić do smaku. Włożyć z powrotem królika i sos wraz z królikiem zagotować.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2016-05-15

ja lubię królika,ale mąż nie i jak tu gotować?

jaworr

jaworr 2016-05-15

Apetycznie, ja do królika jak piekłam to dodawałam parę kawałków wędzonego boczku.... Pozdrawiam.:)

jadpaw5

jadpaw5 2016-05-15

Chyba nigdy jeszcze nie robiłam królika

jola09

jola09 2016-05-15

NIE JADŁAM

oriola

oriola 2016-05-15

SMACZNEGO

isia222

isia222 2016-05-15

na pewno bardzo delikatny

krysty9

krysty9 2016-05-15

a ja nigdy jeszcze nie robiłam królika. I nie jadłam. Ale wstyd

prince8

prince8 2016-05-15

Miłych snów ... :)))

magdabo

magdabo 2016-05-16

Wspaniały obiadek !

alexxo

alexxo 2016-05-16

pozdrowionka i słonka......alek życzy....

ezbro7

ezbro7 2016-05-16

świetny przepis!Zrobię tak dla mojego mężulka!Pozdrawiam!

kika12

kika12 2016-05-17

Apetyczne danie.Pozdrawiam.

misia51

misia51 2016-05-17

Pięknego radości majowego dnia życzę..zapewne smakowity:)

jmania

jmania 2016-05-17

Jadłam królika i bardzo mi smakował...

beti60

beti60 2016-05-17

Kiedyś robiłam królika ,ale mi nie wyszedł bo dałam za mało przypraw. Pozdrawiam.

kbz1954

kbz1954 2016-05-18

To dopiero rarytas, pozdrawiam .

dodaj komentarz

kolejne >