Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Jagody

Ciasto
50 dkg mąki pszennej
ok. 300 ml mocno ciepłej przegotowanej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli

Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto, rozwałkować placek o grubości 2-3 mm, szklanką wykrawać placuszki i nakładać po łyżeczce jagód,zlepić i gotować w osolonej wodzie ok 3 min od chwili wypłynięcia.Podawać posypane cukrem i polane masełkiem lub ze śmietaną

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2016-05-21

Wspaniałe!

oya04

oya04 2016-05-21

Pysznie wygladaja :)

ewaiza

ewaiza 2016-05-21

Moje ulubione pierogi

niusia1

niusia1 2016-05-21

uwielbiam wszystko z jagodami i pierogi też;wspaniale wyglądają

jaworr

jaworr 2016-05-21

Apetyczne foto... :))

kris13

kris13 2016-05-21

Jejuńku, ale bym zjadła !!!

dodaj komentarz

kolejne >