Forszmak z pulpecikami

Forszmak z pulpecikami

1 kg mielonego mięsa
jajko
2 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
50 dag pieczarek
2 cebule
sos myśliwski
sól,pieprz
2 łyżki oleju do smażenia

Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą,przeciśniętym przez praskę czosnkiem doprawić solą i pieprzem...z masy uformować kuleczki wielkości małego orzecha...
Cebulę pokroić drobno,pieczarki w półplasterki i razem przesmażyć na oleju aż odparuje woda z pieczarek,przełożyć do rondla zalać dwoma szklankami gorącej wody,zagotować na wrzące wrzucać pulpeciki i gotować do miękkości,pod koniec dodać rozmieszany w szklance wody sos,zagotować doprawić do smaku...gdyby było za rzadkie zagęścić łyżką mąki.

dodane na fotoforum:

jaworr

jaworr 2016-05-21

Taka zupa to trzyma trochę, szybko głodu się nie dostanie..:)

kris13

kris13 2016-05-21

Ja robię pieczarkowy krem z pulpecikami ;):0

dodaj komentarz

kolejne >