Knedle z jeżynami

Knedle z jeżynami

1 kg ziemniaków
1 szklanka mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
1-2 jajka
jeżyny
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce.Dodać obie mąki, jajko zagnieść na jednolite ciasto. Musi być troszkę lepkie, by potem knedle łatwo się zlepiały. Uformować wałek na blacie podsypując mąką.Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć, położyć po kilka jeżyn i zlepić brzegi. Uformować kulę. Wrzucić do osolonej wrzącej wody i gotować ok.8 min. Podawać polane masłem i zrumienioną bułką tartą.
Wychodzi ok 12-14 knedli

dodane na fotoforum:

prince8

prince8 2016-06-10

Pyszności ...pozdrawiam :)))

jadpaw5

jadpaw5 2016-06-10

Najnowsze nadzienie

jaworr

jaworr 2016-06-10

Apetyczne to to... zjadłoby się....:)

zyga63

zyga63 2016-06-10

Stasiu,ale mi narobiłaś smaku,pozdrawiam:)

isia222

isia222 2016-06-10

kusicielka, tylko się oblizac przed ekranem mogę :(
ale dzięki za przepis moze zrobie z truskawkami

jola09

jola09 2016-06-11

Pycha

oliwkaa

oliwkaa 2016-06-11

ale bym zjadła !

astra40

astra40 2016-06-11

Przepyszne:)

magdabo

magdabo 2016-06-11

z jeżynowym nadzieniem - pycha !

jankewa

jankewa 2016-06-12

pychotka!

rozella

rozella 2016-06-15

Patrzę w tą Twoją galerię i normalnie zrobiłam się głodna :)
Fajne masz pomysły...

halinag

halinag 2016-06-21

napewno smakowały...

dodaj komentarz

kolejne >