Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

1 kg kapusty kiszonej ugotować,odcedzić,odcisnąć.
Mięso gotowane z rosołu lub specjalnie ugotować kawałek mięsa(dowolna ilość).
duża cebulka posiekana i zrumieniona na odrobinie tłuszczu,wszystko razem przepuścić przez maszynkę,doprawić do smaku solą,pieprzem(gdyby farsz był za suchy dodać kilka łyżek wywaru z gotowania mięsa)
Ciasto na pierogi:
Pół kg mąki
ok półtorej szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .

dodane na fotoforum:

alisha

alisha 2016-06-15

Pyszności

isia222

isia222 2016-06-15

retyjak to pysznie wygalada, polskie pierogi sa super

oliwkaa

oliwkaa 2016-06-15

takie domowe naj,naj !

jaworr

jaworr 2016-06-15

Apetyczny miałaś obiadek....:)

slawa1

slawa1 2016-06-15

Wyglądają przepysznie,już zbieram mięsko na farsz.Pozdrawiam.

lisek52

lisek52 2016-06-15

Pyszne swojskie pierożki.

halinag

halinag 2016-06-21

rewelka takie pierożki....

dodaj komentarz

kolejne >