Kąski mięsne z dipem

Kąski mięsne z dipem

1 kg piersi z kurczaka
2 jajka
bułka tarta
mąka
tłuszcz do smażenia

filety pokroić na paski,oprószyć solą i pieprzem.
paski mięsa maczać w mące-jajku-bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron,osączyć z tłuszczu,wystudzić.
(do bułki tartej do panierowania można dodać 2-3 łyżki startego parmezanu lub ziaren sezamu )

Jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
sok z cytryny

Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,doprawić solą pieprzem i odrobiną soku cytrynowego.

dodane na fotoforum:

jola09

jola09 2016-09-25

pycha

niusia1

niusia1 2016-09-25

pycha; nie raz korzystam z twoich propozycji i to tez wykorzystam; re- śliwki też kupiłam- 4 kg i raz dwa przerobiłam;

megane

megane 2016-09-26

Super przekąska.

jaworr

jaworr 2016-09-27

Apetyczen danie....:)

karlor

karlor 2016-09-30

Może być apetyczne, zlecę do zrobienia ;)

lucilla

lucilla 2016-10-05

ja do tego dipu dodaję jeszcze płaską łyżeczkę cukru brzozowego , który podkreśla smak

magdabo

magdabo 2016-10-09

to dobrze smakuje ...

dodaj komentarz

kolejne >