Gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi

Gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi

1,2 kg wieprzowiny
2 cebule pokrojone w kostkę
2 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
łyżka masła
sól, pieprz,papryka słodka

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami na patelni Cebulę podsmażyć.Obsmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą dodać podsmażoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować, aż mięso zmięknie,z mąki i masła zrobić złotą zasmażkę i zagęścić sos oraz zabielić śmietaną, doprawić solą , pieprzem i papryką.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2016-10-25

smaczne jedzonko;

tula69

tula69 2016-10-25

coś pysznego ..mniam :)

alisha

alisha 2016-10-25

Pycha

ezbro7

ezbro7 2016-10-25

coś dla mnie!!!!Pozdrawiam!

jaworr

jaworr 2016-10-25

Oj pysznie, ja mogę się podzielić z gulaszem, ale z kluskami nie..:))

lucilla

lucilla 2016-10-26

daaaawno klusek śląskich nie jadłam dobra podpowiedz !!

astra40

astra40 2016-10-26

Coś pysznego!!!

magdabo

magdabo 2016-10-26

pycha jedzonko !

buraq1

buraq1 2016-11-12

dogadzacie jak przyslowiowy ksiadz magdzie

dodaj komentarz

kolejne >