Smalczyk domowy

Smalczyk domowy

60 dag boczku surowego
40 dag kiełbasy toruńskiej lub podwawelskiej
30 dag słoniny
1 cebulka
1 jabłko
2 ząbki czosnku
sól,pieprz,majeranek

Słoninę i boczek zmielić przez maszynkę, wrzucić na patelnię i wysmażyć.Kiełbasę też zmielić, dodać pod koniec.
Podsmażyć wszystko razem, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i jabłko smażyć do lekkiego zrumienienia cebulki.
Na koniec dodać,zmiażdżony czosnek, chwilkę jeszcze smażyć,doprawić solą pieprzem i majerankiem według własnego smaku.
Wylać smalec do salaterki i odstawić do zastygnięcia, podawać z chlebem i ogórkiem kwaszonym.

dodane na fotoforum:

jadtan

jadtan 2016-11-12

Oj od dawna za mną chodzi taki domowy smalczyk ☺

jaworr

jaworr 2016-11-12

Rozgrzewający na zimową porę.... u mnie też zawsze w lodówce ale z wędzonej słoniny jest..... pozdrawiam..:)

choco13

choco13 2016-11-13

Oj super wyglada i napewno smaczny:-)

magdabo

magdabo 2016-11-15

taki domowy jest najlepszy !

halinag

halinag 2016-11-19

domowy najlpeszy:))

dodaj komentarz

kolejne >