Forszmak z pulpecikami

Forszmak z pulpecikami

1 kg mielonego mięsa
jajko
2 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
50 dag pieczarek
2 cebule
sos myśliwski
sól,pieprz
2 łyżki oleju do smażenia

Mięso mielone wymieszać z jajkiem,bułką tartą,przeciśniętym przez praskę czosnkiem doprawić solą i pieprzem...z masy uformować kuleczki wielkości małego orzecha...
Cebulę pokroić drobno,pieczarki w półplasterki i razem przesmażyć na oleju aż odparuje woda z pieczarek,przełożyć do rondla zalać dwoma szklankami gorącej wody,zagotować na wrzące wrzucać pulpeciki i gotować do miękkości,pod koniec dodać rozmieszany w szklance wody sos,zagotować doprawić do smaku...gdyby było za rzadkie zagęścić łyżką mąki.

dodane na fotoforum:

dosiak

dosiak 2016-12-01

Super pomysł na najbliższy obiad - wypróbuję bo mnie zaciekawił a nie znałam tego, pozdrawiam :)

eleonor

eleonor 2016-12-01

Faktycznie, może się sprawdzić

jaworr

jaworr 2016-12-01

Syta taka zupka.... pozdrawiam..:)

ezbro7

ezbro7 2016-12-01

pyszne na taka niepogodę!Pozdrawiam!!!!

anita591

anita591 2016-12-01

Pozdrawiam późnym po południem...)
dużo ciepła z małym piwkiem

isia222

isia222 2016-12-01

mnaim ! wyglada znakomicie!

tula69

tula69 2016-12-01

Smaczne danko widzę , dziękuję za podanie przepisu też sprobuję takie wykonać :)))

kris13

kris13 2016-12-01

Lubię forszmak...tylko trochę inny robię ;):)

halinag

halinag 2016-12-16

napewno pyszny:))

dodaj komentarz

kolejne >