Zupa ziemniaczana z kapustą pekińską

Zupa ziemniaczana z kapustą pekińską

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę włożyć do gorącego osolonego wywaru z żeberek, dodać liść laurowy i gotować na półmiękko. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach lub pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać,kapustę pekińską drobno poszatkować, Wszystko dodać do gotujących się ziemniaków i ugotować do miękkości. Rozmieszać mąkę ze śmietaną, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

dodane na fotoforum:

jadtan

jadtan 2017-01-12

Chętnie dzisiaj wprosiła bym się do ciebie na taką pyszna zupkę

eleonor

eleonor 2017-01-12

Ja to bym się chętnie wprosiła codziennie:-)

kris13

kris13 2017-01-12

O! u mnie podobna ale z białą kapustą ;):)

halinag

halinag 2017-01-12

Z pekinką nie robiłam:))

ki32liy

ki32liy 2017-01-12

super zupka, wygląda bardzo smacznie

jaworr

jaworr 2017-01-12

Super apetyczna zupka..... :)

dodaj komentarz

kolejne >