Królik duszony

Królik duszony

tuszka z królika
1 cebula
1 spora marchewka
2-3 ząbki czosnku
olej
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki mąki
2 ziarna ziela angielskiego
1 listek laurowy
sól, pieprz

Królika pokroić na porcje.Każdą porcję natrzeć roztartym czosnkiem, solą,pieprzem,obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Cebulkę pokroić, zeszklić również na oleju, dodać ziele angielskie, liść laurowy, podlać wodą i do tego włożyć obsmażonego królika oraz grube plastry marchewki.Dusić do miękkości pod przykryciem.Wyjąć miękkie mięso, sos przecedzić, zagęścić śmietaną i mąką, doprawić do smaku. Włożyć z powrotem królika i sos wraz z królikiem zagotować.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2017-01-15

dobrze rozpoznaję to mięsko z królika? ale bym zjadła!

jaworr

jaworr 2017-01-15

Ja nie potrzebuję mięska tylko parę kluseczek w zamian dołożyć... to mi wystarczy......:)
Miłego wieczoru życzę...;)

astra40

astra40 2017-01-15

Ale smakowity obiadek!!!

dodaj komentarz

kolejne >