Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

1,2 kg wieprzowiny
2 cebule pokrojone w kostkę
2 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
łyżka masła
sól, pieprz,papryka słodka

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami na patelni Cebulę podsmażyć.Obsmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą dodać podsmażoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować, aż mięso zmięknie,z mąki i masła zrobić złotą zasmażkę i zagęścić sos oraz zabielić śmietaną, doprawić solą , pieprzem i papryką.

dodane na fotoforum:

kudelka

kudelka 2017-01-20

Same pyszności serwujesz Bożenko :)))

jadtan

jadtan 2017-01-20

Wygląda i pewnie tak smakuje obłędnie mniam, idę dzisiaj na obiad do Ciebie ☺

jaworr

jaworr 2017-01-20

Pyszny obiadek... lubię takie soczyste ....:))

halinag

halinag 2017-02-09

moje ulubione danie:))

dodaj komentarz

kolejne >