Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pół kg mąki
ok półtorej szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
zmielone gotowane ziemniaki
zmielony biały ser (ja lubię mocno serowe więc daję tyle samo ziemniaków co i sera)
cebulka drobno pokrojona przesmażona na odrobinie tłuszczu
sól, pieprz do smaku
Wszystko razem wymieszać...
Ciasto rozwałkować wykrawać szklanką krążki na każdy kłaść łyżeczkę nadzienia i sklejać pierogi...gotować w osolonym wrzątku ok.5 min.podawać okraszone skwareczkami z boczku lub zrumienioną cebulką...

dodane na fotoforum:

rozella

rozella 2017-01-25

Smacznie dziś u Ciebie Stasiu :)

isia222

isia222 2017-01-25

taka ilość, że na rpawe można sie najeść! śliczne wyszły

alisha

alisha 2017-01-25

Jak malowane

mysia4

mysia4 2017-01-25

mniamuśne;-) moje ulubione

jaworr

jaworr 2017-01-25

Oj, jak fajnie wyglądają...:))

slawa1

slawa1 2017-01-27

Śliczne grubaski.

dodaj komentarz

kolejne >