Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

mięso mielone 50 dag
fasolka szparagowa ( według uznania ja miałam ok 70 dag )
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól,pieprz,papryka
zielona pietruszka
oliwa
Drobno pokrojoną cebulę przesmażyć na oliwie na jasno złoty kolor dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub drobno pokrojony a chwilę po tym mięso mielone.Smażyć aż mięso się przypiecze.W tym czasie ugotować fasolkę w lekko osolonej wodzie,osączyć.Do mięsa dodać przecier posiekaną natkę pietruszki,doprawić do smaku.Wrzucić ugotowaną fasolkę,wymieszać.Gotową potrawę można posypać żółtym serem.

dodane na fotoforum:

jadpaw5

jadpaw5 2017-08-30

Chyba można sobie wyobrazić dobry smak tej potrawy

kudelka

kudelka 2017-08-30

Pięknie podane i na pewno smaczne - pozdrawiam :)

isia222

isia222 2017-08-30

o ciekawy pomysł

niusia1

niusia1 2017-08-30

ciekawe danie;u mnie już po fasolce:)

stor55

stor55 2017-08-30

uważam to danie za dobre

jaworr

jaworr 2017-08-30

Ciekawe danie i smaczne... ja daję słoninkę wędzoną, cebulkę i przyprawy....:)

halinag

halinag 2017-10-03

tak nie robiłam wygląda smacznie:))

dodaj komentarz

kolejne >