Flaki wołowe

Flaki wołowe

1 kg mrożonych, krojonych flaków
0,5 kg mięsa wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
imbir
majeranek

Flaki opłukać kilkakrotnie, następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa,mięso, liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego,zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć mięso – mięso pokroić i dołożyć do flaków.Doprawić do smaku.

dodane na fotoforum:

isia222

isia222 2017-09-03

pycha, bardzo lubię jeść:)

jaworr

jaworr 2017-09-03

Smaczne danie.... kiedyś też gotowałam....:)

eleonor

eleonor 2017-09-03

Super

karlor

karlor 2017-09-08

Tto lubię :)

dodaj komentarz

kolejne >