Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy

podwójny filet z kurczaka
2 łyżki masła
1 cebula
ok. 2 szklanki bulionu
liść laurowy
2-3 ziarna ziela angielskiego
świeżo zmielony pieprz
sól
papryka w proszku
1 łyżka śmietany
ok.3 łyżki mąki (na oprószenie i zagęszczenie)
przyprawa typu kucharek
zielenina

Pierś pokroić w kostkę. Oprószyć mąką i podsmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Zalać bulionem, tak by przykryło mięso,dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Dusić ok.20 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia zagęścić resztą mąki i zabielić śmietaną. Posypać natką lub koperkiem.Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i dowolną surówką.

dodane na fotoforum:

jaworr

jaworr 2017-11-27

Smaczne takie danie.... apetyczne foto..:)

dosiak

dosiak 2017-11-27

Pyszne :)

eleonor

eleonor 2017-11-27

Chyba aż tak długo dusić nie trzeba

jadpaw5

jadpaw5 2017-11-27

To mi się podoba!

dodaj komentarz

kolejne >