Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pół kg mąki
ok półtorej szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
zmielone gotowane ziemniaki
zmielony biały ser (ja lubię mocno serowe więc daję tyle samo ziemniaków co i sera)
cebulka drobno pokrojona przesmażona na odrobinie tłuszczu
sól, pieprz do smaku
Wszystko razem wymieszać...
Ciasto rozwałkować wykrawać szklanką krążki na każdy kłaść łyżeczkę nadzienia i sklejać pierogi...gotować w osolonym wrzątku ok.5 min.podawać okraszone skwareczkami z boczku lub zrumienioną cebulką...

dodane na fotoforum:

jadpaw5

jadpaw5 2017-12-08

A ja robiłam z kapustą

jaworr

jaworr 2017-12-08

Apetycznie wyglądają..:)

isia222

isia222 2017-12-10

uwielbiam

halinag

halinag 2017-12-10

Apetyczne:))

dodaj komentarz

kolejne >