Pierogi z kapustą kiszoną

Pierogi z kapustą kiszoną

Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

dodane na fotoforum:

megane

megane 2018-02-09

Moje ulubione :-)

solo11

solo11 2018-02-09

Czy Ty musisz tak kusić jak ja powinnam się odchudzać....? Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego wieczoru!

kudelka

kudelka 2018-02-09

Moje ulubione , pięknie podane :))

zoltar

zoltar 2018-02-09

I moje ulubione!
Ja kolejne pączki zrobię za rok :)
Dzięki za życzenia :)
Pozdrawiam:)

jaworr

jaworr 2018-02-09

To bardzo lubię.......:))))

lucilla

lucilla 2018-02-10

mam kap. kiszoną - dziękuję za podpowiedz dzisiaj zrobię !

fiona08

fiona08 2018-02-11

Z kapustą to moje ulubione.

zyga63

zyga63 2018-02-11

Takie to lubię.

dodaj komentarz

kolejne >